Bloedbank Zwolle gaat verhuizen

Foto van auteur

Zwolle – Vanaf 20 juli is de bloedbank in Zwolle op een nieuwe locatie aan de Rijnlaan 45 gevestigd.  Donoren kunnen vanaf die datum daar vijf dagen per week terecht.

Sanquin zat in Zwolle tot nu toe bij vlakbij het Isala Ziekenhuis. Op deze locatie is de bloedbank uit haar jasje gegroeid. Op de nieuwe, grotere locatie is er meer ruimte voor de donors en de Rijnlaan ligt centraal voor Zwolle en omgeving. Daarbij voldoet de locatie aan de wensen van deze tijd, kun je een bezoek combineren met wat boodschappen doen en is de Rijnlaan goed bereikbaar met auto, fiets en openbaar vervoer.

Bekende plek
Annelies Groen, teamleidster van Sanquin in Zwolle: “Het wordt een hele mooie locatie en het team heeft veel zin om alle donoren daar weer te mogen ontvangen. Bloed en plasma geven blijft van levensbelang voor duizenden patiënten. Het is mooi dat we straks een plek hebben waar we de donor in alle ruimte welkom kunnen heten. Wij zijn blij met onze nieuwe locatie, tegenover het winkelcentrum van de ‘AA landen’. Dit is een bekende plek voor veel mensen en dat maakt het makkelijker om uit te leggen waar de bloedbank gevestigd is.”

Personeel verhuist mee
Sanquin hoopt dat de 13.500 donoren die in Zwolle bloed of plasma doneren zich ook in de nieuwe locatie thuis zullen voelen. Het vertrouwde personeel verhuist mee en staat ook op de nieuwe locatie voor de donoren klaar.

Locatie

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)