Algemene Log 30

Foto van auteur

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 31 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

210 gedachten over “Algemene Log 30”

 1. Puppies redden kleuter van vriesdood
  De driejarige Jaylynn Thorpe uit Virginia heeft zijn leven te danken aan zijn twee puppies. De hondjes hielden het jongetje warm toen die de nacht doorbracht in het bos. Jaylynn was afgelopen vrijdag weggelopen uit het huis van zijn babysit en strandde in een bos, een kilometer verderop. Daar werd het kereltje zaterdagnacht aangetroffen. “Jaylynn zei dat hij met zijn hondjes ging vissen en jagen”, vertelde een aangeslagen babysitter aan FOX News. Toen de jongen niet terugkeerde, werd een zoekactie opgezet waar zo’n 300 mensen aan deelnamen. Eenentwintig uur nadat hij verdween, werd Jaylynn teruggevonden. Het baasje moet in slaap zijn gesukkeld. Hij lag tussen zijn twee puppies die zo hebben voorkomen dat de jongen doodvroor. Een doorweekte en onderkoelde Jaylynn kon op verhaal komen nadat hij twee cheeseburgers, een hot dog, een aardbeienijsje en drie cola’s naar binnen had gewerkt. Eind goed, al goed.

 2. Chinese kleuter stikt in ballon
  In China is een peuter hoogstwaarschijnlijk gestikt in een ballon. De klasgenootjes van het vierjarige meisje verklaarden dat hun vriendinnetje op de grond viel nadat de ballon die ze aan het opblazen was uit haar handen schoot en in haar keel terechtkwam. De kleuter kon niet gered worden omdat er geen leerkrachten aanwezig waren in het lokaal. De exacte doodsoorzaak kan niet vastgesteld worden zonder autopsie, maar de moeder van het meisje weigert er toestemming voor te geven. Zij houdt de school verantwoordelijk voor de dood van haar dochter.

 3. Je hebt een quiz gewonnen en krijgt drie deuren te zien. Achter één ervan staat een dure auto, achter de twee anderen staat een geit. Je kiest een deur uit, en daarna maakt de quizmaster één van de andere twee deuren open (hij weet dat de auto daar niet staat). Er blijkt inderdaad een geit achter deze deur te liggen. Hij vraagt je vervolgens heel gemeen: “Wil je nog van keus veranderen?”.
  Is dat een goede tactiek of niet? Of maakt het allemaal niets uit?

 4. Ondanks dat ik er met mijn gezonde verstand nog steeds niet aan kan, schijnt dat het wel verstandig is om te switchen van keuze. In representatieve steekproeven is dit ook daadwerkelijk aangetoond. (Uitgaande van een compleet willekeurige verdeling achter de deuren en een niet-ingelichte quizmaster uiteraard)

  Maar goed, een geit is toch ook leuk? ;D

 5. Goedkope HDMI kabel is PRIMA ! 😀
  Wij vroegen aan vier HBO-studenten Elektrotechniek aan de Hogeschool Windesheim om te kijken of zij grote verschillen konden vinden in de anderhalve meter lange HDMI-kabel. Wat blijkt? Alle drie de kabels werken optimaal. De studenten konden geen verschillen vinden in het digitale signaal dat via de kabels werd doorgestuurd.

  De studenten hebben allerlei tests uitgevoerd. Ze hebben een testopstelling gemaakt met een DVD-speler, een HDMI-kabel en een TV. Daarbij hebben ze een clamp gebruikt (een apparaat dat een spanningspiek van 1100 volt kan maken om het digitale signaal te verstoren). De goedkope en dure kabel hebben geen last van deze verstoringen. Alleen de kabel van 48,- euro heeft het iets moeilijker. Maar deze verstoring is zo extreem en is op geen enkele manier te vergelijken met een thuissituatie. Kortom: alle drie de kabels doen het goed. Maar waarom bijna 140,- euro uitgeven als het ook kan met een kabeltje van 4,- euro.

  Betaalbare korte HDMI-kabel net zo goed als dure
  Walter Holweg, docent Elektrotechniek aan de Hogeschool Windesheim is niet verbaasd over dit resultaat. Hij zegt: ⤽Een dure kabel is voor huis-, tuin- en keukengebruik niet nodig. Als je een kabel van 1,5 meter gebruikt kun je net zo goed een kabel van 4,- euro gebruiken. Je gaat pas verschil merken als je meer dan 5 meter afstand moet overbruggen. Dan pas is een dure, goed afgeschermde kabel nuttig.⤝

  Maar hoe zit het dan met die vergulde gouden pluggen en afscherming waar verkopers in de winkel over praten? ⤽Aan gouden stekkers heb je niet zoveel. Gouden stekkers gaan oxidatie tegen en zorgen voor een betere geleiding. Betere geleiding is vooral belangrijk bij een analoog signaal zoals bij dure audio-apparatuur.

  HDMI maakt gebruikt van een digitaal signaal. Dan heb je niks aan gouden pluggen. Bij een digitaal signaal heb je wél of geen beeld. En de afscherming, waar verkopers over praten in de winkel, is pas belangrijk als je een lange afstand moet overbruggen van 5 meter of meer. Dan loop je het risico dat het beeld wegvalt met een goedkope kabel. Maar de gemiddelde Nederlander heeft zijn DVD-speler direct onder zijn televisie staan, dus is een kabel van anderhalve meter voldoende⤝, aldus Walter Holweg docent Elektrotechniek aan de Hogeschool Windesheim.

  http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/VARA/serie/VARA_101163230/VARA_101178236/
  bb.20081124.asf?start=0:2:39.596&end=0:10:30.525

 6. @PP dat is niet waar; ik had een keer een uitzending van Hoe? Zo! gezien, daarin werd aangetoond dat de kans 2 OP 3 was dat het in de andere ligt. Vreemd, maar waar.

 7. ZWOLLE – Zwolle krijgt een eigen afdeling van Voorpost. De extreem-nationalistische organisatie zegt zoveel reacties te hebben gehad op haar verzet tegen de komst van een moskee, dat ze een eigen kern in de stad gaat opzetten. Het protest van Voorpost richt zich op de verhuizing van de Ulu Camii moskee uit Assendorp naar Holtenbroek.

  Wat is Voorpost?
  “Wij zijn tegen islamisering van Nederland. Die moskee krijgen mensen door hun strot geduwd”, aldus drie Voorposters. Tijdens de infobijeenkomst over de moskee, waar het trio niet bij aanwezig was, uitten veel buurtbewoners bezwaren. “Ja, tegen het vele verkeer. Allemaal drogredeneringen. Ze zijn gewoon tegen de moskee”, aldus de activisten. “Zij durven het niet te zeggen, dan doen wij dat wel.”

 8. Haha…

  Tijdens de infobijeenkomst over de moskee, waar het trio niet bij aanwezig was,

  “Zij durven het niet te zeggen, dan doen wij dat wel.”

  Niet aanwezig durven zijn, maar wel iets anoniem durven zeggen…

  Nou zie je de gevolgen van laf optreden. >:(

 9. Ik had het artikel vanmorgen al gelezen en zag dat het om één Zwollenaar gaat en enkelen uit andere gemeenten.
  Maar ja, Herr B?rgermeister was dan ook zo stom om de deur wagenwijd open te zetten en hen een hartelijk welkom te heten. >:(

 10. Voorpost? Volgens mij zijn die gasten een beetje achtergebleven.

  Schei nou eens uit met die gekte. Moslim, Christen, Atheïst leven allemaal onder dezelfde hemel. Die met dat gat in de ozonlaag.

 11. geschreven door Tim, op 11 december 2008 om 08:15

  @PP dat is niet waar; ik had een keer een uitzending van Hoe? Zo! gezien, daarin werd aangetoond dat de kans 2 OP 3 was dat het in de andere ligt. Vreemd, maar waar.

  Klopt Tim. Ik weet niet meer precies hoe het zat… Als je niets weet is de kans 2/3 dat je een geit hebt. En als je dan ziet dat er achter 1 van de deuren een geit zit…is de kans dat achter de deur die je gekozen hebt nóg een geit zit nog steeds 2/3 in plaats van 1/2 zoals je zou verwachten. Nee…ik hou er mee op…kromme uitleg. 🙂

  Er zijn mensen die dit kunnen uitleggen zodat je het begrijpt!

 12. Dit vond ik ergens…

  Als je uit 3 deuren moet kiezen en je kiest er 1 dan heb je 1/3 kans dat het goed is, dus 2/3 kans dat het fout is Lekker kort als altijd 😉 Maar antwoord klopt wel 🙂 Als je als eerste eentje kiest, is de kans groter dat een een foute deur neemt (kans = 2/3) dan een goede (kans is 1/3) Je zult dus hoogstwaarschijnlijk eerst een foute deur hebben gekozen.

  Als de quizmaster daarna een foute deur weghaalt, is de kans het grootst dat de goede deur overblijft, aangezien je al een foute deur gekozen had 🙂

 13. geschreven door Larry, op 11 december 2008 om 10:33

  Ik had het artikel vanmorgen al gelezen en zag dat het om één Zwollenaar gaat en enkelen uit andere gemeenten.
  Maar ja, Herr B?rgermeister was dan ook zo stom om de deur wagenwijd open te zetten en hen een hartelijk welkom te heten.

  en dat noemen we nou democratie larry!!!

 14. Ik ben terug !!!!! Alvast een beregezellig weekeinde allemaal !

  Kleine tip: Ga eens shoppen in London, de Pond (GBP) staat op een historisch laag niveau ten opzichte van de EURO !!!!!

 15. Lekker een vette bek halen tussen die bleke britten, even gokken op de talloze en zonloze boulevards die onze westerburen rijk zijn. Met priemende blikken in je rug troggelen ze je het geld uit je zakken om je vervolgens niet al te vriendelijk platzak de straat weer op te zetten. op de terugweg jezelf nog even fijn nat laten regenen en dan met een flinke griep de feestdagen in. en dat allemaal voor een retourtje van 50 euro!!
  happy holidays en een prosperious newyear

 16. De oude Mustafa leeft al meer dan 40 jaar in Irak.

  Hij wil graag in zijn tuin aardappelen planten, maar hij is alleen en oud en zijn zoon leeft in New York.

  Hij schrijft een e-mail aan zijn zoon:

  “Lieve Ahmed.
  Ik ben erg verdrietig omdat ik in mijn tuin geen aardappelen kan planten.
  Ik weet zeker dat jij me had geholpen de tuin om te spitten, als je hier was geweest.
  Ik hou van je.

  Je Vader”

  De zoon schrijft meteen terug:

  “Lieve Vader.

  Raak alsjeblieft niets in de tuin aan!
  Ik heb daar namelijk “het spul” verstopt. Ik hou ook van jou.

  Ahmed”

  Nog geen 2 uur later staan de US Army, de Mariniers, de FBI en de CIA voor het huis van de oude man. Ze spitten de tuin spade voor spade om, zoeken iedere millimeter af, maar vinden niks. Teleurgesteld gaan ze weer weg.
  Dezelfde avond nog krijgt de oude man een e-mail van zijn zoon:

  “Lieve Vader.

  Hoogstwaarschijnlijk is de tuin nu helemaal omgespit en kan je
  aardappelen planten.
  Meer kon ik op deze afstand niet voor je doen.
  Ik hou van je.

  Ahmed”

  Bron: M’n moeder.

  😉

 17. De directeur van Heineken komt bij de Paus op bezoek en zegt : Ik geef u 1 miljoen euro als u in het onze vader in plaats van “geef ons uw dagelijks brood zegt”, “geef ons uw dagelijks bier”.
  Onmogelijk zegt de Paus en wimpelt het voorstel van de bierdirecteur af.
  Een jaar later komt de directeur opnieuw langs en doet hetzelfde voorstel maar geeft nu 10 miljoen euro. Weer zegt de Paus dat dit niet kan en hij weigert opnieuw dit voorstel.
  Opnieuw een jaar later komt de directeur van Heineken bij de Paus langs en zegt dat hij nu zelfs 100 miljoen euro wil geven om “geef ons uw dagelijks bier” te gebruiken in het onze vader. De Paus aarzelt nu en roept zijn secretaresse met de vraag : wanneer loopt ons contract bij die bakker nu af ??

 18. Maken we er een leuke wedstrijd van, die ze nu eens winnen. Ondanks mijn aanwezigheid 😉 Zou Overmars zijn laatste wedstrijd voor GAE spelen tegen Fc Zwolle?

 19. Laten we het hopen, Dordrecht thuis toch nog wel lastig hoor 😀

  Beter stopt Overmars maar direct. Voordat hij zich zo blesseert dat ie helemaal niets meer kan….

 20. Merk ik trouwens een strengere maatvoering bij weblogzwolle? Ik zie steeds meer admin-interventies uitgevoerd worden. Misschien een idee om de discussies weer met wat meer respect te gaan voeren. Ik zal er zelf ook op letten….

 21. Heb net 17,50 Euro moeten betalen voor een nieuw pasje voor de ondergrondse contrainers. De eerste was zoekgeraakt. Nu mogen ze daar ook wel een tijdje blijven zitten. Breng je ze wel even koffie Henze? 😉

 22. Die Bosz was ook de aanstichter van veel leed wat Willem van Hanegem is aangedaan in de jaren 90, Joppuh ken je het boek van Hugo Borst ”De coolsingel bleef leeg”. Zo niet, raad ik het jou als Feyenoorder wel aan.

 23. Koopkracht
  Gelukkig gaat de koopkracht er volgend jaar op vooruit.
  Kunnen we het aan onderstaande uitgeven.

  De stroom- en gasrekeningen van consumenten bij de energiebedrijven Essent, Eneco en Nuon vallen volgend jaar fors hoger uit. Dat blijkt uit een vergelijking van de nieuwe tarieven van de drie grote energiebedrijven van vergelijkingswebsite PrizeWize.

  Bij een gemiddeld gebruik, gaan de uitgaven aan energie in 2009 op jaarbasis met 103 tot 191 euro omhoog. Essent verhoogt de prijs van gas en stroom met 9 procent. Eneco rekent 15 procent meer voor gas en 20 procent voor stroom. De prijzen van Nuon gaan met 11 procent en 22 procent omhoog voor respectievelijk gas en stroom.

  Bron: Foknieuws

 24. Kunnen ze het geld van die Ronald Blom van voorheen Eneco niet terug vorderen?
  Scheelt zo’n 1,9 milj. wegens pensioengerechtigde leeftijd van 58 jaar.
  58 jaar, daar moeten wij toch echt nog 7 jaar knetterhard voor door blijfen werken.
  En dan nog krijgen we hierna maar een fooitje.

 25. Bijzondere Zwollenaren…??
  Hallo Allemaal,

  Ik zal mezelf eerste even voorstellen, ik ben Kees Muizelaar en studeer documentaire fotografie aan de HKU. Voor school moet ik een fotoreportage maken..en besloot om een reportage te maken over bijzondere Zwollenaren. Dus ken je toevallig een bijzonder persoon…laat het me dan even weten!

  Alvast erg bedankt!

  gr,
  Kees

  http://www.keesfotografie.nl

 26. De jeugd van tegenwoordig…
  Er is hier al vaker over gesproken… Het devies schijnt te zijn: niet zeuren of de politie bellen, maar direct aanspreken.

  Maar wat als dat niet werkt?

  Onlangs liep ik met mijn vriendin door de Van de Cappellenstraat. Daar hadden ze allerlei springkussens neergezet en hier en daar van die vuurkorven met een paar blokjes hout aan het knetteren. Hartstikke gezellig!
  Lopen er twee van die grietjes van een jaar of 16 voor ons. En één ervan duwt zo’n vuurkorf om. Dus mijn vriendin roept direct:”Hey! Dat is niet netjes!” Toen werd er nog half omgekeken.
  Ik roep ook nog:”Hey, zou je dat niet eens netjes oprapen?!?” Maar er wordt GEEN reactie gegeven! Hebben we nu weer twee verkeerde gevallen getroffen? Wat moet je hiermee?!?

  Vlak in de buurt bij de bushalte hing ook een groepje jongeren. Toen ze weg waren lagen er allemaal blikjes op de rijbaan. Wat moet je daarmee? Toen ze er nog waren zag ik ze die blikjes niet weggooien. Moet je er dan naartoe gaan en zeggen:”Straks geen blikjes weggooien!” ?

  Er wordt hier regelmatig aangegeven, dat legitimatieplicht geen manier is om deze ettertjes in de gaten te houden. Ook politieoptreden zou geen goed doen. Hoe krijg je dit soort problemen wel opgelost? De meiden in het voorbeeld sjokten gewoon door het winkelcentrum rond. Naar mijn idee hebben ze gewoon ‘niets te doen’ en gaan ze uit baldadigheid maar dingen slopen. Het argument dat “we” dan maar moeten zorgen dat ze wat te doen hebben en dat “we” dan maar een jongerencentrum voor ze moeten regelen komt me zo onderhand ook de strot uit! Waarom moeten wij dat doen? Is het te veel moeite hier zelf wat verantwoordelijkheid in te nemen?!?

  In een ander topic (mosquito topic) gaf ghehe als argument dat we moeten opletten, dat de jeugd niet enorme problemen met de oudere generatie krijgt. Maar is niet de jongere generatie ook verantwoordelijk voor hun eigen generatie? Moeten zij niet ook gewoon hun leeftijdsgenootjes in de gaten houden?

 27. geschreven door dick, op 21 december 2008 om 15:22

  @ Plantje: Als je ongevraagd foto’s maakt die in hun eigen huis zijn, zal dat snel ongewenst zijn. Sommige sensatiezoekers mogen dan wel uitkijken dat ze niet in overtreding zijn. Geloof dat het merendeel van de amateurfotografen goede bedoelingen heeft, maar er zitten ongetwijfeld ook bosjes sensatiezoekers tussen.

  Hoe is het met de optreed-plannen in 2009?

  We zijn gisteren met de band bezig geweest om een demo op te nemen. De grove mix vond ik zelf aardig goed klinken; hoewel mijn zang er nu nog bij moet 😉
  Verder ben ik van plan dan de website ook weer eens te reanimeren. Ik ben alleen nog op zoek naar een fatsoenlijke foto viewer (wellicht zitten er hier wat ASP wonderkindjes mee te lezen; suggesties zijn welkom!)

  Ik hoop dat we met die demo voor het nieuwe jaar wat optredens kunnen binnenhalen.

 28. Zomer 1823; De latere schrijver Jacob van Lennep wandelde door Overijssel en schreef in zijn dagboek… De inwoners van Overijssel zijn uit hun aard en door de onderscheidende bronnen van bestaan zeer verschillend. Die van de zeesteden hebben de aard van de kustbewoners. Die binnenwaards huizen komen meer met de Drenthenaars overeen. De stedelingen vooral in Zwol, Deventer en Kampen zijn zeer beschaafd en wellevend. Over het geheel zijn in deze provincie de ard en zeden van de ingezetenen oneindig minder bedorven dan in Friesland en Groningen. Of in de meest westwaards liggende provinciën.

 29. Ah vandaar Chris.
  Keek uit m’n raam, zag opeens een lichtbundel alle kanten op schijnen. Waren ze zekers aan het testen 😛

  Maar vanwege wat eigenlijk? 😮

 30. Aha, dus dat was het…..ik dacht in eerste instantie dat muitenaardse wezens ons wilden waarschuwen voor een of ander. Laten we wel wezen, dat was best een redelijke verklaring geweest 😛

 31. Het valt me de laatste weken op dat de heren joop en Pp de stemming en de discussie bepalen. Door hun per definitie tegendraadse opmerkingen weten ze keer op keer de discussie persoonlijk naar zich toe te trekken. Dit komt een aardige en serieuze discussie over diverse onderwerpen niet ten goede. Hetgeen Weblogzwolle zo sterk en interessant maakt! Ik stel dan ook voor de meningen van de twee genoemden een tijdje onbeantwoord te laten. Of, beter, dat degenen zich meer gaan richten op de positieve zaken van het leven. Misschien bevalt dat wel goed.

 32. het zou mooi wezen als je als een soort kwismaster de reacties op dit forum naar je eigen hand zou kunnen zetten. helaas is dit niet niet zo en voor het mainstream denken zijn er zelfs in zwolle diverse feeling good praatgroepjes waar je je niet op hoeft te winden over afwijkende meningen van een ander.
  het zou sommige weblogrecreanten sieren als ze gewoon onder een het hetzelfde pseudoniem zouden blijven reageren! dan kunnen we ons toch een beetje een beeld vormen van de gemiddelde bezoeker van dit log.

 33. Nog een verlate “Kerst-beschouwing” van de onvolprezen Youp:

  Kerstdiner
  Waarom hij het jaarlijkse kerstdiner bij zijn schoonouders zo haatte? Omdat hij het een hypocriete poppenkast vond. Een slechte uitvoering van Festen. Ieder jaar als hij dronken thuiskwam, verzekerde hij zijn vrouw dat het nu echt de laatste keer was geweest. En als zij dan zei dat zolang haar ouders nog leefden hun gezin daar op Eerste Kerstdag zou dineren, dreigde hij dat hij zijn schoonouders persoonlijk om zou brengen. Pijnloos en hygiënisch.

  Aan die ouders van haar lag het overigens niet. Oude, uitgedoofde mensjes van bijna negentig, die vooral genoten van de tafel vol familie. Haar zussen waren ook het probleem niet. Burberrydom noemde hij ze steevast. Ze zaten tot hun nek in hun sportclubjes en dat was dan ook hun enige gespreksonderwerp. Scheidsrechters, barcommissies, slechte coaches, het drankprobleem van de jeugd, etcetera. Al twintig jaar hetzelfde gesprek. Uren knagen aan volledig afgekloven botjes.
  Nee, het waren zijn zwagers die er voor zorgden dat hij de bijeenkomst steeds meer haatte. Drie mannen ?? een makelaar, een bankier en een consultant ?? die met hun grote bekken uitsluitend over geld spraken. En dan niet over de prijs van een pak melk of een half ons soepvlees, maar over bonussen, salarissen, gouden handdrukken, fiscale trucjes, afgevulde vastgoedjongens, etc. Het zogenaamde grote geld. En dan ook nog over hun huizen in Frankrijk en Italië, hun briljante kinderen op het Luzac, hun uitjes naar een Schotse golfbaan en hun vakanties in Dubai of iets dergelijks. Hij haatte hun stellige manier waarop ze de wandaden van Boonstra, Nina Brink, Van der Hoeven en Rijkman Groenink verdedigden en hij kon de uitdrukking it??s all in the game niet meer horen. Het viel hem ieder jaar op dat ze alle drie uitsluitend met zichzelf in gesprek waren. Ze wilden stuk voor stuk per se hun verhaal kwijt. Liefst met volle mond.

  Hij probeerde nog wel eens iets over een intrigerend boek, een bijzondere film of een mooi pianorecital te zeggen, maar al gauw ging het over de oplage van het boek, de opbrengst van de bewuste film en de gage van de pianist. Geld, geld en nog eens geld. En hij werd door hen weggelachen. Niet officieel, maar binnensmonds. Hij had geen geld, geen buitenhuis, geen astronomisch tanti?me of een ander roversbonus. Hij had een klas met vijfentwintig moeilijk opvoedbare kinderen. Of er veel Marokkanen bij zaten? Dat vroegen ze uiteraard wel. En daarna kotsten ze hun onvervalste racisme over de kersttafel.

  Maar dit jaar was het anders. De makelaar had sinds eind april geen steen meer verkocht en het geld waar hij op had moeten teren had hij in IJsland geparkeerd. De bankier was verpulverd en ontslagen in dezelfde kredietcrisis en de consultant zat eigenlijk al een jaar werkloos thuis. Niemand stonk meer in zijn praatjes. Al gauw ging het gesprek over het verhuren van de vakantiehuizen (⤸Je wilt ook wel eens ergens anders naar toe!⤝), de verkoop van het tweede autootje (⤸Het milieu⤝) en de afgezegde wintersport (⤸Sneeuwmoe⤝). Al gauw spraken de vrouwen hun dronken mond voorbij en bleek alles wat ze nog hadden beleend te zijn. Dus eigenlijk hadden ze niets.

  Op een gegeven moment nam de oude vader, die de gesprekken niet echt gevolgd had, het woord en vertelde dat moeder en hij 90 procent van hun vermogen in de loop der jaren aan goede doelen hadden geschonken. Hij zag dat als zijn maatschappelijke plicht. Waarop de hele tafel riep dat dat heel goed was. Hij zag hoe ze zich verbeten. De laatste strohalm was voor hun voeten weggemaaid.
  Tijdens de koffie vroeg hij of het niet vernederend was om als iets te zekere kapitalisten door een rooie minister gered te worden. Ze keken hem vernietigend aan.

  Aan het eind sprak hij de hoop uit dat zijn schoonouders wel honderdtwintig mochten worden, zodat ze nog heel vaak zo genoeglijk met elkaar konden dineren. Toen hij thuiskwam lachte hij naar zijn vrouw: ⤸Het was ouderwets gezellig en volgens mij wordt het de komende jaren alleen maar gezelliger.⤝
  —–
  Veel plezier en genot verder in deze heerlijke, vrije dagen!

 34. geschreven door Cees, op 26 december 2008 om 18:36

  Het valt me de laatste weken op dat de heren joop en Pp de stemming en de discussie bepalen. Door hun per definitie tegendraadse opmerkingen weten ze keer op keer de discussie persoonlijk naar zich toe te trekken. Dit komt een aardige en serieuze discussie over diverse onderwerpen niet ten goede. Hetgeen Weblogzwolle zo sterk en interessant maakt! Ik stel dan ook voor de meningen van de twee genoemden een tijdje onbeantwoord te laten. Of, beter, dat degenen zich meer gaan richten op de positieve zaken van het leven. Misschien bevalt dat wel goed.

  Bij Pp heb ik soms wel wat moeite met de meningen die hij spuit. Maar dat is gewoon omdat mij een andere mening is toegedaan. Uiteindelijk is daar altijd wel uit te komen. Hetzij kan ik het met hem eens worden of hij met iemand anders. Of anders loopt de discussie af onder het motto:”agree to disagree”. Dat moet kunnen.

  Bij joop vind ik het een iets ander verhaal. Daar heb ik soms ook wel de indruk dat het niet uitmaakt wát er getikt moet worden als het maar anders is dan wat de rest tikt. En bij voorkeur als het maar haaks staat op de algemeen geldende normen. Dat vind ik dan vaak niet nodig…puur een andere mening hebben om de discussie. Want er komen soms dingen uit…dat ik me afvraag of er echt mensen zijn die zo zuur zijn…

 35. Mooi Plantje, vond ik ook. Hij is al wel een jaar of 20 wekelijks ontzettend sterk in de zaterdag-NRC. Bijna onafgebroken, soms zit er een “vluggertje” tussen :'( In het begin bewaarde ik ze allemaal origineel of op kopie, de receptioniste knipte ze uit. Evenlater besloot hij ze zelf ook gebundeld uit te geven. Topper die Youp, wordt weer wat woensdagavond!

  Toevallig komt broer Tom (topper van oa “langs de lijn” en volgens mij ook van “het oog”) op onze nieuwjaarsreceptie een babbeltje houden.

 36. Wolter Kroes ken voorlopig nie lopeh nie ;D

  Het ziet er naar uit dat de fans van Wolter Kroes hun idool voorlopig niet op het podium kunnen bewonderen. De blonde zanger heeft namelijk tijdens een skivakantie een ongeluk gehad.

  Tijdens het skiën bleef het been van Kroes in de sneeuw steken, terwijl zijn skies rechtdoor wilden. De zanger moet moord en brand hebben geschreeuwd, want zijn been is op maar liefst vijf plaatsen gebroken.

  De populaire zanger kan dus de komende tijd niet lopen en dus ook niet optreden. Zijn been is nu ingepakt door een flinke laag gips en moet de komende weken in de lucht blijven hangen.

 37. Wolter Smit-Kroes of kroes-kop, of toch IJsmeester (Wolter) Kroes?

  Hoop en verwacht wel dat ie slechts in die gele tanga van de helling ging. De voorkant scheen met een hand sneeuw te zijn opgevuld. Dat spul doet alles om in de bladen en de ranzige tv-shows te blijven.

 38. Zeker een heftig boek, met veel onverwachte wendingen. Zijn volgende boek moet nog beter zijn. Snel door de resterende 150 bladzijden heen en eens kijken of we die ook snel kunnen aanschaffen. Maar ja, nu hebben we nog wel tijd om te lezen. :'(

 39. Vooralsnog spelen we alleen covers. De eigen inbreng moet zeker komen. De gitarist en ik zijn laatst op cursus geweest bij een optreden van Alter Bridge in de HMH. Meine G?te! Wat een rasmuzikanten!
  Dat spoort wel aan om ook aan eigen inbreng te gaan werken. Alleen eigen inbreng vergt nog een stukje extra discipline. En ik ben van mening dat dat ook beter gaat als we als band al een paar jaartjes meegedraaid hebben.

  Zelf doe ik de lead zang en het tweede gitaarwerk.

  En Dick…je hebt wel een punt! 2009 Moet wel een beetje ons jaar worden eigenlijk! 😀

 40. Gaaf man! ff de jijbuis en wiki bezocht voor Alter Bridge, maar inderdaad, zij snappen wel hoe muziek in elkaar steekt zo te horen en te lezen;)
  Goed aan de netwerk geweest dus plantje? 🙂

  verzoekje; houd de algemeen log op de hoogte van je demo. Stukje Zwolle toch 😉

 41. Alter Bridge komt van Creed. Ze zijn dan ook nog een stukje harder gegaan.

  Helaas bestond onze cursus aldaar enkel uit met open mond bekijken wat de heren klaarspeelden.

  Overigens liep er een bijzonder mooi vrouwtje bij! Wat heeft mijn vriendin gelachen om de koppies van alle kerels (inclusief haar eigen vriendje) die keken als ze voorbij kwam. (Ik kon er zo snel geen foto van vinden.)

  Zeker hou ik het weblog hier op de hoogte! Zowel een officiële vermelding in de agenda als we er ergens spelen als een vermelding hier in het algemene log!

 42. Overigens ben ik mijn nieuwste reacties bij wijze van test in Windows 7 aan het tikken. Ik merk wel al wat puntjes voor verbetering, maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat ik werk in een virtual pc.
  Erg leuk speelgoed allemaal!

  Ik heb ook al een aantal features ontdekt waar ik al lang op zat te wachten! Bijvoorbeeld de mogelijkheid om items op de taakbalk te verplaatsen.

 43. Alter Bridge is heel goed, lekker hard en hier en daar toch mooi pakkend melodieus. Hun album Blackbird heb ik al een tijdje en is zer de moeite waard. overigens, als je van hard en meloodieus houdt en rasmuzikanten wilt zien spelen, luister dan eens naar progrockband Threshold!

 44. Popfront zoekt vrijwilligers

  Nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom bij Popfront! Heb je
  altijd al eens aan de geluidsknoppen willen draaien tijdens een concert?
  Lijkt het je leuk om achter de bar te staan of activiteiten te organiseren? Dat kan allemaal!

  Stap eens binnen of bel tijdens openingstijden naar Popfront (038-4526314) voor meer informatie. Een mailtje sturen kan ook: info@popfront.nl

  Popfront is een trefpunt voor muziekliefhebbers. Bands kunnen hier oefenen en er zijn vrijwel ieder weekend optredens. Daarnaast is het een leuke plek om nieuwe mensen leren kennen en te ontmoeten in het muzikantencafé. Popfront wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers.

 45. Dank Joint Forces – helemaal goed. Site had ik inmiddels al gevonden (volgens mij heb ik vorig jaar dezelfde vraag gesteld hierzo en kreeg ik dezelfde link) 😉
  Zie alleen op dit moment schaatsen op natuurijs op TV – en wil zelf ook zsm het ijs op. Maar in Zwolle e.o. kan het nog niet? :'(

 46. weezenlandenpark
  Voor de (avontuurlijke- ; want ’t is vlgs mij nog niet helemaal vertrouwd) schaatsliefhebber: Ik zag vanochtend al enkelen op een vijver van het wzl-park schaatsen. Mijn schaatsen zitten in de opslag ergens in een doos helemaal achterin >:(

 47. Kijktip… Street Kings met Keanu Reeves. Breng hem nu terug naar de onbetwiste marktleider in Videoland.

  Het veel besproken item “corruptie” komt uitgebreid aan bod.

 48. Waarom is hier geen topic van?
  Geniet-tip: Vanavond finale om het Zwols-zaalvoetbalkampioenschap. WRZV-hallen place to be. Ik zet er op in dat WVF voor het 2e achtereenvolgend jaar de beste is. Gister de eerste 3 wedstrijden zéér overtuigend gewonnen. We moesten maar eens kijken hoe ze het in de finale doen. Nadat ze Wythem start om 18.30 en Be Quick om 19.30 hebben verslagen… 8)

  ==========

  De laatste 24 uur hebben we via SVI bericht gehad over het Jo van Marle toernooi. We hebben geen persbericht ontvangen. Volgens SVI had WVF dat moeten doen.
  Activiteit staat wel aangekondigd in onze online-agenda.
  Mogelijk dat we de uitslagen nog doorgemaild gaan krijgen.

 49. Is het misschien mogelijk om hier tijdelijk te kunnen onderhandelen over kopen en verkopen van schaatsen?

  =======

  Als het een particulier initiatief is wel.
  Geen commerciële doeleinden dus!

 50. Hmm, dat “vreemdganger” zal er wel bij moeten omdat meneer van de Spits is (ook een Telegraf-dochter dacht ik) rest ben ik met hem eens:

  Spits-recensent Jan Dijkgraaf hoopt dat er volgend jaar rond de feestdagen minder cabaret op televisie zal zijn: ‘Gisteravond was het de beurt aan Arie Koomen met Uit (maandag, Nederland 3, 20:30 uur, 691.000 kijkers). Er zijn tegenwoordig gewoon te veel van die grapjurken op televisie rond oud en nieuw. Dus wat mij betreft maakt de VARA een deal voor het leven met die kleine vreemdganger uit de gewaardeerde hockeyfamilie Van ’t Hek en zijn we voorlopig elk jaar op 31 december verzekerd van één goede oudejaarsconference.’

  Marjoleine de Vos (NRC Handelsblad) heeft hiermee ook wel een punt. Leuke anekdote maar voor de rest vond ik Freek nogal hoogdravend…

  Zij genoot van Freek de Jonge: De laatste lach (vrijdag, Nederland 2, 22:10. 437.000 kijkers) waarin hij ‘onder meer het geweldige verhaal vertelde over hoe zijn vader ooit de morgenwijding voor de AVRO-radio mocht uitspreken, een eer die op een fiasco uitliep omdat de kleine Freek in een vlieg in de opnamestudio de Satan meende te herkennen die met gezoem en hinderlijk gedrag alle mooie woorden van zijn vader te niet zou doen. […] Het was echt om te lachen. En dat kon je wel even gebruiken te midden van alle mooie kerstgevoelens.’

 51. Bedankt Admin, zal hewt Japie eens vragen vanavond. Maar ze zullen SVouwI toch niet in de finale tegenkomen? Net nu een gerespecteerd jeugdtainert van de Ittersummers belt waar de sporthal in Meppel is. Omdat hij MSC-Alcides in de zaal interessanter inschat als deze krachtmeting :'(

  Hoop voor jullie dat je de uitslagen voor morgenochtend 11 uur hebt. Je mag toch verwachten dat de Stentor er wel een mannetje heeft. Anders kunnen we gerust aannemen dat ze amateurvoetbal op het hoogste niveau in onze mooie stad NIET serieus nemen.
  Maar goed als ik morgen na 11 uur geen uitslagen heb gelezen plof ik ze er wel op. Lekkere avond!

  ========

  De uitslagen mag je zowiezo hier op deze plaats wel plaatsen zo snel als je dat kan.

 52. Ik zoek ijshockeyschaatsen mt 41 en noren mt 36.
  Heeft iemand toevallig tweedehands liggen?
  Ik heb twee paar easy gliders mt S 26/30, iemand hier naar op zoek?

 53. die 50m2, dat kun je nauwelijks een ijsbaan noemen. erg duur ook nog en de chocomelk in de tent is geen friesche vlag kwaliteit. ik kan me trouwens ook nie voorstellen dat nadat je een uur lang in de rij hebt gestaan en daarna als een lint door de show hebt gedefileerd nog een keertje verkleumd tot op het bot wilt gaan schaatsen!!

  ==========

  Zuidski bedoelt waarschijnlijk het natuurijs op de vijver.

 54. Heej, kan iemand mij vertellen of je bij de schaatsbaan in park de Wezenlanden ook met noren mag schaatsen? bij de meeste kunstbanen mag je namelijk alleen met kunstschaasten of hockeyschaatsen:S B.V.D!

 55. Hmz..schaatsen op de vijver kan natuurlijk ook:D
  Maar op die kleine baantjes mag er vaak niet geschaatst worden op noren. Op de grote kunstbanen inderdaad wel.

 56. BQ wint de finale terecht van de zwart-witten. WVF wint terecht na veel strafsschoppen van de SV Z. Exacte uitslagen zijn morgen te lezen. Wel enorm veel Zwolse notabelen gesignaleerd. W.o. de coach van de verliezend finalist en vluchtende journalisten voor te kritische vragen 😉

 57. ENERGIEBESPARING EN INVALIDEN IN WINKELCENTRUM ZUID
  Vanochtend ging ik even boodschappen doen in het winkelcentrum van Zuid. Bij veel winkels (ondermeer Zeeman, Jamin, DA, Gall & Gall en Bart Smit) stond, ondanks de kou, de deur gewoon open (terwijl er nog niet veel mensen in- en uitliepen). En dan moeten wij een spaarlamp op de plee om energie te besparen…
  Bovendien vind ik het hartstikke onvriendelijk voor het personeel. De kassiere van de Zeeman stond achter haar kassa te bibberen…

  Op het moment dat de deuren dicht gaan onstaat er echter een ander probleem. De meeste panden hebben deuren die je enkel open krijgt door er stevig tegen aan te duwen. Voor mensen in een rolstoel of met een rollator (of kinderwagen) wordt het dan heel moeilijk binnen te komen. Raar dat de nog gloednieuwe panden op deze manier gebouwd zijn!

 58. @Carola

  De ondernemers in WC-Zuid klagen nu al steen en been over het feit dat het niet overdekt is. Klanten gaan, net als in Stadshagen, bij slecht weer naar de Aalanden.

 59. arme kassiere
  @ carola: ik geef je helemaal gelijk. Ik vind het behoorlijk koud daar achter die kassa. Helaas vind mijn baas het bij ’t imago van de winkel passen om geen electrische deuropening/-sluiting aan te schaffen.

 60. schaatsen
  @ Gretha: ik ben al voorzien. De easy gliders zijn enkele ijzertjes. Heb bij Reuvers ’t laatste paar glij-ijzers gescoord. Ze gaan nog naar de groothandel om schaatsten te regelen. Ik zag trouwens in de etalage noren liggen voor aantrekkelijke prijzen. Er liggen vlgs mij ook 2e hands schaatsen tussen. Succes met je zoektocht.

 61. Marieke hartelijk bedankt zeg, ik heb voor beide meiden nu noren voor idd een heel zacht prijsje.
  helemaal top, toch fijn om hier even reactie’s over te kunnen plaatsen.

 62. geschreven door Larry, op 31 december 2008 om 12:13

  Waarschuwing: Kans op zeer dichte mist!

  Ah nee, niet WEER!

  Dan blijven er weer veel mensen “met vuurwerk zitten” en kunnen wij weer het hele jaar door geknal aan horen 🙁

 63. En dan moeten wij een spaarlamp op de plee om energie te besparen…

  De plee is een bijzonder slechte plaats voor een spaarlamp 😉 Spaarlampen zijn alleen nuttig op plaatsen waar de lamp zeker een uur per dag onafgebroken brandt. (Dat zijn overigens bijzonder weinig plaatsen in het gemiddelde huishouden volgens mij!)

  Ik snap je punt, maar ik vond het wel grappig om dit er even uit te pikken 🙂

 64. Waarschuwing: Kans op zeer dichte mist!

  Het moet nog erger worden dan vorig jaar 😮

  Je zal maar voor honderden euro’s vuurwerk gekocht hebben,
  zal je maar weinig van zien ;D

 65. Nixxx anders als mist al! Sneu voor al die jongen (en meisjes). Is er bekend hoe laat de mist vannacht verdwenen zou kunnen zijn boven onze mooie stad?

 66. Jeeej.. ik heb geschaatst op natuurijs!! Wat is dat lang geleden zeg. Ben in het Wezenlandenpark geweest en heb daarna meteen bij Reuvers nieuwe schaatsen gekocht. Ben zo blij als een kind;D Een perfect oud & nieuw voor mij dus!

 67. Kickert & Milou, van harte met Kerstkindje Sylvio! Aardig vol hok zo. Er wordt op alle fronten aan een gouden toekomst voor Zwolle gewerkt 😉

 68. Jawel Dick, er rijden een heleboel taxi’s vannacht.
  Maar als het echt net als vorig jaar wordt, dan moet er toch aan
  ieders veiligheid gedacht worden, en zullen ook de taxi’s niet meer rijden.
  De meeste mensen houden daar wel rekening mee en blijven lekker
  thuis of hebben een andere oplossing.
  Wees voorzichtig!

 69. Mooi Diana, dat is duidelijk. Weet dat ze vorig jaar niet meer reden. Ze voorspellen wel aardig wat op NOS-teletekst :'( Maar goed, laat die Berkummers het zelf uitzoeken 😉 Ze moesten vorig jaar al bij ons blijven overnachten. Kunnen ze nu mooi bij mijn maten blijven, ach je moet er wat voor over hebben om met oud & groot deel van nieuw niet in Berkum te hoeven zijn (geintje, hoewel Pp net op een ander lijntje…). Wij gaan op de fiets maar bedankt voor de voorzichtig-waarschuwing. Volgens mij kun je nu nog wel met de auto, er werd net ook gestrooid.

  Bovenal: VEEL PLEZIER!

 70. Oh

  geintje, hoewel Pp net op een ander lijntje…).

  over verblijf in Berkum terwijl je mede-buurtvaders en jij zo’n zwaar-ogent vuurwerk-regime instelden. Te lezen op een ander topic/lijntje.

 71. De Scholtensteeg was niets bijzonders.
  Slooppand dat beetje in de brand stond.

  En ja buitenbranden zie je genoeg vanavond.

  Echt weinig nieuws he 🙂
  ;D

 72. Geachte bezoekers,

  Allereerst een fantastisch, interactief weblog-jaar en bovenal gezond 2009 gewenst!

  Verder delen we u mede dat we bij de verschillende topics opmerken, dat bezoeker Pp een onwenselijke wending kan geven aan discussies. Degene uit zich bij herhaling negatief op nieuwsberichtgeving, en roept daarmee teveel ergenis op. Hij / zij is daar inmiddels 2 x op gewezen door ons, en hij / zij is gevraagd de toon en de vorm van het reageren te matigen.

  Redactie Weblog Zwolle

 73. Beste Redactie, zo’n mededeling over Pp had voor mij niet gehoeven. De uitdagende opmerkingen weet ik vaak wel te waarderen. Misschien had ik dat in de betreffende topics ook moeten laten merken. Dat er soms onvolwassen op gereageerd wordt is iets wat je hem dan weer niet kunt verwijten. Ik hoop dat deze weblog niet te eenduidig wordt en dat er een beetje pit in blijft zitten.

  Overigens een ieder een goed weblogjaar toegewenst.

 74. Sluit zich aan bij Bernard. Om een discussie te kunnen voeren is er tegenspraak nodig. De standpunten van Pp zijn niet altijd mijn standpunten, maar in ieder geval erg vermakelijk!

 75. joop gaat een fanclub voor Pp beginnen, goed dat er soms ff ingegrepen wordt door de redaktie wanneer het te gek wordt al is dat vaak lastig te bepalen/ af te bakenen. ik hoop wel dat Pp met zn overduidelijk aanwezig intellect blijft strooien hier op weblog. het is toch een gegeven dat Pp discussies op gang brengt/aanzwengelt

 76. hoera voor admin
  ben blij dat zo,n negatief persoon, er even op wordt aangesproken, laten we hopen dat er in 2009 wat meer positieve reacties kunnen komen of dat deze persoon eens een keer niet reageert!!

  De beste wensen voor iedereen.

 77. ongeval
  zojuist over de ijssel allee gereden. was een erg pittig ongeval gebeurd. volgens mij 1-zijdig. OAN was er al bezig met een onderzoek daarom is de weg vanuit wijhe richting snelweg ook afgesloten. auto zat erg goed in elkaar. hopelijk heeft de bestuurder en eventuele passagiers er niks aan overgehouden..

 78. Hey Rob, oud collega 🙂 is goed ben benieuwd. voor zover ik het kon zien was het idd een auto. kon niet zien dat het een porsche was. vermoed dat die te hard heeft gereden.

Reacties zijn gesloten.