Open Eco Tuindag in de Nooterhof

Foto van auteur

Foto: De Nooterhof

Zwolle – Op de ecologische tuinen van de Nooterhof in Zwolle is het zaterdag open dag. De vrijwilligers werken ook dit jaar weer hard aan het zevenjarig moestuinplan volgens de eco-methode van Velt. Dat gaat een stap verder dan biologisch tuinieren (gif- en kunstmestvrij), want er wordt rekening gehouden met alles wat leeft.

Dat begint bij het voeden van het bodemleven, want de wormen en andere bodemdieren zorgen voor vitamine- en mineralenrijke voeding voor de planten. De groente is zo gezonder en smaakt lekkerder. Insecten worden niet geweerd, maar juist aangetrokken met bloemen. Ze zijn erg belangrijk voor het bevruchten van de planten en zo hebben vogels ook genoeg te eten. Wat weer goed is voor de biodiversiteit en het natuurlijk evenwicht.

De Velt-Nooterhof tuinvrijwilligers vertellen je op zaterdag 4 september van 10.00 tot 15.00 uur nog veel meer over deze bijzonder natuurlijke manier van tuinieren. Adres: Goertjesweg 5, Zwolle.

Gerda, ‘de Kruidwitch’, laat in een demonstratie zien hoe je van goudsbloemen en andere kruiden zelf geneeskrachtige zalfjes, oliën en kruidenthee mengsels kunt maken.

Met het boekje ‘Geheimen uit de Moestuin van de Nooterhof’ (te koop voor € 0,50) kun je aan de hand van uitleg en kleine opdrachten ook rustig zelf alles ontdekken.