Het weer: Veel wolken en een beetje regen overdag, vrijdagnacht kans op een stevige bui

Dobbevijver
Foto: Ank Pot

Vrijdag schuift na een nacht met wat regen veel bewolking over Zwolle. De zon heeft het er maar moeilijk mee. De meeste tijd valt niks uit de wolken, maar kurkdroge condities zitten er niet in. Af en toe een beetje regen is de hele dag mogelijk.

Tegen middernacht stijgt de kans op een serieuze bui. Die kan ’s nachts stevig uitpakken, misschien met onweer erbij. Niet overal passeert zo’n zware jongen, over korte afstand kunnen de neerslaghoeveelheden sterk verschillen.

De temperatuur varieert vrijdag van ongeveer 13 graden in het begin van de ochtend tot 18 graden in de middag. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en trekt aan naar matig, kracht 3. Boven open gebied rond de stad ’s middags windkracht 4.

Bewolking en buien worden veroorzaakt door een lagedrukgebied dat boven de Britse Eilanden rondtolt. In het weekend veroorzaakt het onbetrouwbaar weer in Zwolle. Buien zijn te verwachten, maar wanneer precies is nog onduidelijk. De zon laat zich ook zien, zondag lijkt daarvoor de beste kaarten te hebben. Het kwik kan dan oplopen naar ruim 20 graden.

Foto 1
Dobbevijver - Foto: Ank Pot
Dobbevijver
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)