Het weer: Opklaringen en meer wind, tot de avond droog

Hobbemastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag komt er beweging in het weer. De wind is terug en van het zuiden uit verschijnen opklaringen boven Zwolle. De zon is eindelijk weer van de partij. Sluierwolken schuiven ook binnen op grote hoogte, maar de zonnestralen breken daar wel doorheen.

‘s Morgens vroeg hangt er mogelijk nog een mistbank en is het aan de frisse kant, een graad of 5. Misschien nog iets kouder. In de middag hebben we een maximum van ongeveer 9 graden. De wind is matig, kracht 3, uit zuidelijke richtingen. In de loop van de middag meer wind, kracht 4, die ook in de avond blijft staan. Het is tot de avond droog. Dan nadert een eerste zone met regen Zwolle. Deze hoort bij een lagedrukgebiedje dat zaterdag vanuit het noordwesten over het land trekt.

In de nacht naar zaterdag brengt het meer regen naar Zwolle. In de tweede helft van de nacht en begin van zaterdagochtend is de kans op buiige regenval groot. Genoemd lagedrukgebiedje trekt met het centrum pal over de regio Zwolle. Dat zorgt ervoor dat de wind vanaf zaterdagochtend sterk afneemt. Na het middaguur stopt de regen. We zitten eerst onder een dik pak bewolking, dat zaterdagmiddag dunner wordt. Het kwik stijgt naar 13 graden, dat is temperatuurwinst vergeleken met afgelopen dagen.

Zondag begint een periode van enkele dagen met droog weer. Droog maar saai weer, met waarschijnlijk veel grijze wolkenvelden, die hierheen drijven vanuit het oosten. Daar komt ook koudere lucht vandaan, na zondag kan Zwolle een maximumtemperatuur van ongeveer 7 graden verwachten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: Opklaringen en meer wind, tot de avond droog”

Reacties zijn gesloten.