Het weer: Wanneer verdwijnen mist en laaghangende bewolking?

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is het rustig weer. Saai weer, het enige spannende is de vraag of en zo ja, wanneer mist en laaghangende bewolking het veld ruimen boven Zwolle. Want er is kans op beide.

Donderdagochtend kan het zicht slecht zijn door mist. In de loop van de ochtend knapt het zicht vermoedelijk op. Onze hoop is gevestigd op een zuchtje wind uit het westen tot zuidwesten, dat door enkele weercomputers wordt voorspeld. Wind helpt namelijk tegen mist. Als er geen mist (meer) hangt, dan is er wel de grijze wolkenmassa. Hieruit wordt geen regen verwacht. De vraag is of de laaghangende bewolking voldoende verdwijnt voor een zonnetje.

De temperatuur overdag kan stijgen naar ongeveer 7 graden. Als de zon niet doorkomt, dan is het een paar graden kouder. In de nacht blijft het boven nul.

Zwolle ligt onder een sterk hogedrukgebied, dat zich van Ierland via onze omgeving tot in Duitsland uitstrekt. Deze toestand blijft tot en met zaterdag vrijwel ongewijzigd. Ook komende dagen moet met mist en laaghangende bewolking rekening worden gehouden. Onzeker is telkens hoe lang die blijft hangen. De stroming kantelt tot zaterdag niet naar een droge hoek, zodat vochtige lucht wordt aangevoerd waarin bewolking en mist te verwachten zijn in januari.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: Wanneer verdwijnen mist en laaghangende bewolking?”

Reacties zijn gesloten.