Bonus na volgen inburgeringstraject

Foto van auteur

Bewoners van Zwolle die hun inburgeringtraject goed hebben doorlopen ontvangen eenmalig 100 euro.

Het is de bedoeling dat ze daarmee de contributie van een culturele- of sportvereniging betalen. De PvdA deed dat voorstel gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering. De partij wil daarmee een brug slaan tussen het inburgeringtraject en de integratie in Zwolle. De politiek heeft het voorstel aangenomen en wethouder Pot de opdracht gegeven het uit te werken zodat het ingevoerd kan worden.
Bron: RTV Oost

21 gedachten over “Bonus na volgen inburgeringstraject”

 1. Inderdaad, wil ik ook wel weten…. Ik ben dan wel geboren en getogen in Nederland en ook m’n ouders, voorouders etc. komen uit Nederland maar de inburgeringstest op internet zegt dat ik totaal niet ingeburgerd ben….. dus wil ik ook inschrijven en aanspraak maken op die 100 euro ;D

 2. Weet wel dat aan de inburgeringscursus en examen een verplichte eigen bijdrage van 270 euro vast zit. Nog steeds liefhebbers?
  Op de volgende site kun je trouwens een inburgeringstest doen: iq.pi.net/inbt/
  Ik had zelf maar net een voldoende.

 3. Ik had hem geloof ik al eens gedaan,en kwam niet veel verder als henk.
  Maar de pvda geeft dit dus met de bedoeling iets cultureels te gaan doen,of voor een sportvereniging……
  Denk niet dat daar veel van komt.

 4. nou nou rana ik moet ook iedere maand 270euro aan mijn ziekte kosten betalen krijg ik ook 100 euro voor mijn lidmaatschap bij de sportvereniging ?

 5. Deze witte allochtoon moet van Rita vertrekken. Zelfs na een inburgering van zo’n 34 jaar is de test op onvoldoende uitgekomen: een 5,3. Rita, kom me maar halen voor dat vliegtuig naar Canada ­čśÇ

 6. He Admin….die eerste tekst voor Joop en de reactie van Rudeboy, die trouwens ongelijk heeft, want het is een regeling voor mensen met lage inkomens, hetgeen breder is dan enkel uitkering, kwamen niet direct tevoorschijn. Daardoor na de reactie omtrent de inburgering nog maar even een tekstje voor Joop getypt, maar deze is nu dus dubbel. How comes?
  =========================
  Geen idee Henk.
  Hier geen klachten tot nu toe…
  Weblog Zwolle

 7. Over het algemeen zijn uitkeringen laag,en dan kom je gauw in aanmerking voor bv een lidmaatschap bij een sportvereniging,of een wasmachine,computer noem het maar op.En zeg niet dat het niet zo ie want ik heb tal van voorbeelden. :-*

 8. Het uitkeringenprobleem ontken ik niet. Dan moet je toch echt een cursus lezen volgen als je dat uit mijn reactie haalt. Ik merk gewoon op dat jouw inperking van de ondersteuningsmogelijkheden tot uitkeringsgerechtigden niet juist is, omdat deze mogelijkheden bedoeld zijn voor iedereen met een laag inkomen, dus ook werkenden!

 9. Inderdaad ook mensen met een laag inkomen uit werk kunnen in aanmerking komen voor tegemoetkomingen. Het gaat om inkomens tot 105% van het bedrag van een bijstandsuitkering. Dit even voor de volledigheid. Het is wel goed dat dit wat bekender wordt in Zwolle.

Reacties zijn gesloten.