Het weer: Rustig, droog en vrij warm

Moskee Holtenbroek
Foto: Ank Pot

Dinsdag doet het weer kalm aan. Wolken zijn er wel op diverse hoogtes boven Zwolle maar ze houden zich koest. Ze hebben geen fut om regen te laten vallen. De zon krijgt geregeld ruimte. De wind is zwak uit westelijke richtingen, er is weinig aan de hand in de atmosfeer.

De dag begint koel. Het minimum ’s morgens na zonsopkomst om 5.34 uur is ongeveer 14 graden. Een beetje frisser dan de afgelopen ochtenden. In de middag probeert het kwik in Zwolle een zomerse 25 graden te scoren. Misschien lukt dat niet overal in de stad, maar het kwik doet zijn best. Dit wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week.

Woensdag is het koeler. Een storing trekt vanuit het westen over. Dat geeft in elk geval meer wolken, waar de zon mogelijk een hele kluif aan heeft. Regen krijgt Zwolle ook hoewel de storing het meer heeft voorzien op het noorden van het land. Zo lijkt het, want zeker is dit niet. In het volgende weerbericht bekijken we de regenkansen voor Zwolle opnieuw.

Een matige wind uit het westen tot noordwesten steekt woensdag op. Het is circa 14 graden in de vroege ochtend en zo’n 22 graden in de middag. Dat is iets aan de magere kant. Terugkeer naar zomerse temperaturen is in de rest van de week nog te veel gevraagd. Misschien dat het in het weekend even gebeurt dankzij warmere wind uit het zuidwesten.

Foto 1
Moskee Holtenbroek - Foto: Ank Pot
Moskee Holtenbroek
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)