Opnieuw stadionverboden voor PEC Zwolle hooligans, ditmaal vanwege wangedrag in Almelo

Archieffoto
Foto: Peter Denekamp/inzet: Voetbal Utrlas op X.

Opnieuw hebben enkele hooligans van PEC Zwolle zich misdragen. Afgelopen zondag ging het mis in Almelo na afloop van het duel Heracles – PEC Zwolle.

Direct na de misstanden is de Zwolse eredivisionist samen met de KNVB, de politie en het openbaar ministerie een onderzoek gestart om de daders te achterhalen. Binnen enkele dagen werd een groep van zeventien hooligans geïdentificeerd. Zij hebben deze week een aangetekende brief ontvangen waarin staat dat ze zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan ernstig wangedrag. De hooligans moeten zich op een later moment verantwoorden bij een onafhankelijke gedragscommissie.

PEC Zwolle legt hen per direct een voorlopig stadionverbod op voor uit- en thuiswedstrijden van de club. Dit verbod geldt in ieder geval tot er een definitieve beslissing is genomen in de zaak. Ook zijn de seizoenkaarten van deze personen geblokkeerd en kunnen ze geen wedstrijdkaarten bestellen. Ze zijn zondag dan ook niet welkom in het stadion als PEC Zwolle het opneemt tegen Feyenoord.

PEC Zwolle laat weten dat zij het wangedrag nooit zullen tolereren en er iedere keer streng zal worden opgetreden.

Gebed zonder eind
Het wangedrag van PEC-hooligans lijkt een gebed zonder eind. Eerder dit jaar meldde de NOS dat PEC Zwolle de boetekampioen in het betaalde voetbal is vanwege een reeks misdragingen door de harde supporterskern. Bij de eerste wedstrijd van dit seizoen klommen Zwolse hooligans over een wand van het uitvak en belaagden supporters van Sparta. Acht aanhangers van PEC Zwolle kregen een tijdelijk stadionverbod.

Tijdens de IJsselderby ontploften er plotseling blauwe rookbommen bij het uitvak met Deventenaren en ontstaken leden van de harde kern in het geniep rookbommen in hun eigen vak. De EOD en politie zijn nog druk doende met het onderzoek.

Zondag brak een groep PEC-hooligans uit het uitvak. Ze forceerden een hek om bij de Heracles-supporters te komen. Daar vielen klappen en er werd geschopt. Een hooligan uit Zwolle is aangehouden door de politie.

Foto 1
Archieffoto - Foto: Peter Denekamp/inzet: Voetbal Utrlas op X.
Archieffoto
Foto: Peter Denekamp/inzet: Voetbal Utrlas op X.