Project voor gratis fruit aan dak- en thuislozen

Foto van auteur

Zwolle – Herold Brinkman ging maandag in het kader van het project FruitvoorOns met een bakfiets langs dak- en thuislozen in Zwolle om hen van gratis fruit te voorzien. Brinkman (zelf ex-dakloze) kreeg voor dit project hulp van rijwielhandel Nowak, de adviezen van Theehuis Earthship en De Goudreinet uit Stadshagen.

27-07-2009_samen_maken_we_de_stad_1.jpg

FruitvoorOns is één van de vele projecten van Samen maken we de stad. Met FruitvoorOns delen een tweetal initiatiefnemers fruit en fruitsap uit aan dak- en thuislozen in Zwolle. Naast de eet- en drinkwaren die de doelgroep met name via de Soepbus ontvangt is dit project gericht op meer vitamines voor de dak- en thuislozen, en een moment voor een praatje. FruitvoorOns rijdt alleen op maandagen en is een initiatief van Richting Duurzaam i.o.

27-07-2009_samen_maken_we_de_stad_2.jpg

27-07-2009_samen_maken_we_de_stad_3.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “Project voor gratis fruit aan dak- en thuislozen”

 1. Is dat dan een reden om ze ook maar niet meer te eten? Lijkt me dat hoe minder er in het fruit en de groente zit, hoe meer je er van moet eten…
  Goed initiatief trouwens!

 2. Er zitten niet meer zoveel vitamines in ons fruit de aarde je weet wel verliest aan kracht.
  Door a, op 28 juli 2009 om 06:59

  Nee, “ik weet niet”. 🙂

  Sowieso, gaat nergens over! Als je daklozen wat fruit geeft is dat altijd beter dan niets. Ik denk dat het sociale aspect ervan ook ERG belangrijk is! Ze een beetje bij de maatschappij blijven betrekken.

 3. Fruit, laat me niet lachen. Ze zuipen de hele dag bier uit grote blikken,
  zorgen voor overlast. De meeste daklozen lappen toch alles aan hun laars, en wij ze maar helpen. Stop hiet toch mee, stuur ze naar een opvoedingskamp, misschien komt er dan nog wat van hun terrecht.

 4. Ik ben op zich ook niet zo fan van daklozen. Maar ik zie niet in wat dit voor kwaad kan! Als ze zin hebben in een appeltje moet dat toch kunnen?!?
  En als er mensen zijn die in de winter een warm kopje soep willen regelen moeten die mensen dat fijn zelf weten.

 5. @Henri:
  ‘misschien komt er dan nog wat van hun terrecht.’
  moet zijn:
  ‘misschien komt er dan nog wat van hen terrecht.’

 6. Prima initiatief!!
  super gaaf initiatief. Beetje meer aandacht en vitamientjes voor deze meest zwakkeren en kwetsbaren uit de maatschappij is zeker niet verkeerd…. Kun je geen fan zijn van daklozen… maar ook daklozen zijn mensen met flinke troubles die daar niet voor hebben gekozen!!!

  Heel leuk van dhr. brinkman. Hij zal als geen ander weten wat deze mensen nodig hebben.

  top!!!

Reacties zijn gesloten.