Het weer: zonnig

Foto van auteur

Zwolle – De komende dagen is het vrij zonnig. De maxima liggen op of rond 22 graden en woensdag wordt het met 27 tot 28 graden erg warm. De wind is deze week zwak tot matig. Ondanks de zonnige perioden, blijven de buien de hele week op loer liggen.

27-07-2009_weerfoto.jpg

Dinsdagmiddag ontstaan er meer stapelwolken en lokaal zou er een door kunnen groeien tot een bui. Toch overheerst de zon het weerbeeld en blijft het op de meeste plaatsen gewoon droog. De middagtemperatuur komt uit op aangename waarden, tussen 20 graden op de Wadden en 24 in de Achterhoek en Limburg. De wind blijft op de achtergrond. Vanavond en vannacht is het droog en zijn er flinke opklaringen. Hierbij komen de minima uit rond 13 graden. Omdat de wind nog steeds zwak is ontstaat er lokaal wat nevel. Morgen lopen de temperaturen weer iets verder op, tot 23-28 graden. De dag verloopt minder zonnig.

Na een heldere start neemt geleidelijk vanuit het westen de bewolking toe. Het blijft nog wel overwegend droog, maar in de namiddag en avond gaan er toch buien vallen. Ook in de nacht naar donderdag houden de buien aan.

Donderdag bepaalt een storing nog steeds ons weerbeeld. Na de passage van een koufront komen de temperaturen een stuk lager uit, tussen 18 en 23 graden. Verder vallen er overdag nog buien en wordt het ’s avonds droog.

Vrijdag neemt het Azorenhoog de regie weer even over en volgt een meest droge dag, bij 21-24 graden. Vanuit het westen komt een storing alweer dichterbij en zaterdag volgen er in de loop van de dag dan weer buien. Ook zondag blijft het niet droog. De temperatuur ligt dan rond de normale 21 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: zonnig”

Reacties zijn gesloten.