Het weekendweer: Zaterdag tot de avond droog, zondag begint grijs en buiig

Terrasflats in Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Zaterdag is een regenstoring uit Frankrijk onderweg naar onze omgeving. ’s Morgens merkt Zwolle daar nog weinig van want het is droog en de zon schijnt lekker door wolkensluiers heen. In de middag neemt de bewolking langzaam toe maar ook dan is het nog droog.

Dikke bewolking van de storing met de neerslag bereikt Zwolle volgens de huidige berekeningen pas rond 21.00 uur. Deelnemers aan de Stille Omgang, die zaterdag om 19.00 uur begint, doen er goed aan voor de zekerheid een paraplu mee te nemen. Een losse bui voor de storing uit is dan al mogelijk. Onweer is daarbij niet uitgesloten.

Later op zaterdagavond en in de nacht naar zondag regent het soms stevig door. Ook zondagochtend is het nog grijs en regenachtig. De storing verdwijnt zondagmiddag naar het noordoosten, de regen stopt en de bewolking wordt dunner. In de loop van de middag en ’s avonds verschijnt steeds meer blauwe lucht boven het Bevrijdingsfestival en de zon komt nog een paar uur goed uit de verf.

Wat doet de wind in het weekend? Zaterdag niet zo veel. Hij is in de stad overwegend zwak uit het zuiden tot zuidoosten. Mocht er in de avond een stevige bui opdoemen, dan kunnen tijdelijk windvlagen optreden. Zondag staat er een matige wind, kracht 3, uit het westen tot noordwesten.

De temperatuur op zaterdag is ongeveer 17 graden, rond 21.00 uur is die gedaald naar circa 14 graden. Zondag is het zo’n 16 graden.

In het begin van de nieuwe week verschijnt boven Frankrijk een nieuwe storing, maar het is nog de vraag of die doordrukt naar Zwolle. Mogelijk komt hij niet verder dan Brabant en Limburg. Dat zou betekenen dat we een droge week tegemoet gaan, ook dankzij een groot hogedrukgebied dat vanaf dinsdag boven onze omgeving plaatsneemt. De middagtemperatuur is ongeveer 18 graden.

Foto 1
Terrasflats in Aa-landen.  - Foto: Ank Pot
Terrasflats in Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)