Het weekendweer: Zon en wolken, nog steeds kans op een bui

|   Laatste wijziging

Dobbevijver
Foto: Ank Pot

Zaterdagochtend wordt het droog en er vallen gaten in de bewolking. De buienstoring uit Duitsland van vrijdagavond en -nacht verdwijnt de Noordzee op. Helemaal veilig voor buien is Zwolle niet, in de middag en avond kan er weer eentje opduiken.

Maar de droge periodes zijn zaterdag langer. Bij een ochtendtemperatuur van 15 graden en een middagtemperatuur rond 20 graden plus een zwakke tot matige zuidoostenwind is het goed ‘doeweer’. In de avond klaart het breed op en komt de zon ruim aan bod. De wind gaat liggen en ’s nachts kunnen mistbanken ontstaan.

Zondag in een zuidoostelijke aanvoer stijgt het kwik richting 23 graden. De ochtend heeft veel zonneschijn in petto bij een begintemperatuur van ongeveer 10 graden. In de loop van de dag komt vanuit het zuidwesten een front over, wat buien activeert. Dat gebeurt in de middag en avond. Wie op zeker wil spelen, houdt ’s middags al een buien-app bij de hand. Sommige buien kunnen stevig uitpakken met onweer, een bak regen en windvlagen.

De nieuwe week ziet er wisselvallig uit. Maandag en dinsdag blijft de buiigheid binnen de perken. Vanaf woensdag zien we allerlei actieve regenstoringen op de weerkaarten voor Zwolle. De temperatuur overdag is heel gemiddeld, ongeveer 18 graden.

Foto 1
Dobbevijver - Foto: Ank Pot
Dobbevijver
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)