Het weer: Droog met wat zon, wel regen op komst

Rijnlaan
Foto: Ank Pot

Dinsdagochtend schijnt de zon moedig tussen de wolken door. Zwolle heeft een aantal droge uren voor de boeg, maar dat blijft niet zo. Vanaf het middaguur neemt de bewolking toe, duikt misschien al een eerste buitje op en ’s avonds gaat het langere tijd regenen en motregenen.

De temperatuur stijgt overdag naar ongeveer 19 graden. De zuidwestenwind is matig, kracht 3. We hebben te maken met een frontensysteem dat in de avond en nacht vanuit het zuidwesten overtrekt. Al met al komt er weer een flinke slok regenwater bij.

Zeker als we de woensdagochtend erbij optellen, want dan is het ook nog nat. De regen wordt dan buiig van karakter, wat het voordeel heeft dat er ook droge perioden zijn. Woensdagmiddag activeren de buien weer, met kans op stevige regenval. Het kwik blijft steken bij 18 graden, wat iets aan de koele kant is.

Donderdag en vrijdag verkoelt Zwolle nog verder, een magere 16 tot 18 graden lijkt het maximum haalbare te worden. We komen terecht in een noordelijke tot noordwestelijke aanvoer die geen warmte te bieden heeft. Wel komen dagelijks buien tot ontwikkeling. Ook vrij veel wolkenpartijen, zodat de zon de boel niet ongehinderd kan opwarmen.

Komend weekend en de dagen erna blijft de wind waarschijnlijk in de noordhoek zitten. Zwolle heeft dan dankzij een hogedrukgebied wel perspectief op vrijwel droog weer met zon en wolkenvelden.

Foto 1
Rijnlaan - Foto: Ank Pot
Rijnlaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)