Het weekendweer: Overgang naar zonnig en warm zomerweer

Grote Markt
Foto: Obbe Bakker

Zaterdag houdt Zwolle het onder een afwisseling van zon en flinke wolkenpartijen overwegend droog. ‘Overwegend’, omdat in de loop van de dag misschien nog een buitje ontstaat, maar dat is voorlopig het laatste. Het kwik stijgt naar ongeveer 22 graden.

De wind is matig, kracht 3, en komt uit het zuidwesten. In de avond valt de wind weg. Na een nacht met brede opklaringen heeft zondag droog weer met veel zonneschijn in petto. De temperatuur ’s ochtends vroeg is ongeveer 13 graden en ’s middags is het zomer in Zwolle, met 24 graden op de thermometer. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten.

Zonnig zomerweer blijft het in de eerste helft van de nieuwe week, een hogedrukgebied zorgt ervoor. Dat trekt woensdag weg en de verwachting wordt onzeker. Mogelijk belanden we dan in de wisselvalligheid.

Voor het zover is, schijnt de zon breeduit op Zwolle. De middagtemperatuur klimt elke dag een stukje. Onder een krachtige junizon gaat de temperatuur maandag naar 25 graden, woensdag eindigen we mogelijk in de buurt van 30 tropische graden Celsius. De lucht wordt dan vochtiger en de kans op buien neemt toe.

Foto 1
Grote Markt - Foto: Obbe Bakker
Grote Markt
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)