Liquidatie Peter Bloemink: ‘Alles lijkt te wijzen op voorbedachten rade’

Bloemen op de parkeerplaats bij Aldi /inzet: Peter Bloemink (44)
Foto: Hugo Janssen/inzet: eigen foto

“Alles lijkt te wijzen op voorbedachten rade.” Dat waren dinsdagmiddag de woorden van de officier van justitie over het handelen van Özgür M. (42) uit Zwolle, toen hij met een vuurwapen en een mes beveiligingsbaas Peter Bloemink om het leven bracht op de parkeerplaats van de Aldi.

M. was zelf niet aanwezig op de tussentijdse zitting in de rechtbank en liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat Kamil Karakaya. Die kon melden dat zijn cliënt meewerkt aan het onderzoek door een psycholoog en een psychiater. De politie is nog volop bezig met het onderzoek, volgens de officier van justitie. Inmiddels zijn er weer 98 pagina’s aan het lijvige onderzoeksdossier toegevoegd.

Het forensische en digitale onderzoek zitten in een afrondende fase. Begin komende maand volgt nog een verhoor van M. bij de politie. Het Openbaar Ministerie verwacht dat alle onderzoeken voor 12 november gereed zijn. Dan volgt er een zogeheten regiezitting ter voorbereiding van de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Fatale kogels en messteken
Op woensdag 6 maart reed Bloemink rond 16.45 uur in zijn SUV de parkeerplaats van de Aldi aan de Rijnlaan af. Op dat moment kwam Özgür M. op hoge snelheid aanrijden in zijn dure Mercedes-Benz. Hij ramde zijn auto vol in de linker zijkant van de auto van de beveiligingsbaas, die daardoor klem kwam te staan tegen een mast van het luchtalarm. M., die volgens het OM al langere tijd een vuurwapen bij zich droeg, stapte uit en schoot zes kogels door de voorruit van de SUV.

M. liep daarna om de auto van Bloemink heen en opende het portier aan de passagierszijde. Hij ging in de auto zitten en stak met een mes vele malen in op het hoofd en lichaam van de beveiligingsbaas. Volgens meerdere ooggetuigen liep M. tot hun verbazing erg kalm weg. Hij werd korte tijd later door een arrestatieteam aangehouden in zijn woning aan de Welle in Aa-landen. Ondertussen bezweek Peter Bloemink, achter het stuur van zijn auto, aan zijn verwondingen.

Ruzie tussen de zoons
Enkele weken voor de fatale schietpartij bij de Aldi verschenen Bloemink en M. bij de politierechter. M. werd door de rechter schuldig bevonden aan mishandeling van Bloemink op maandag 3 juli 2023. Bij de verkeerslichten op de Rijnlaan stompte M. de beveiligingsbaas in het gezicht en beukte met zijn knie in op het lichaam van Bloemink. Özgür M. vertelde de rechter dat hij al langere tijd in onmin leeft met Bloemink. Het begon volgens M. allemaal met een ruzie van zijn zoon met de zoon van Bloemink. 

Foto 1
Bloemen op de parkeerplaats bij Aldi /inzet: Peter Bloemink (44) - Foto: Hugo Janssen/inzet: eigen foto
Bloemen op de parkeerplaats bij Aldi /inzet: Peter Bloemink (44)
Foto: Hugo Janssen/inzet: eigen foto

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)