Workshop ‘morele dilemma’s’

Foto van auteur

Bibliotheek Zwolle organiseert in samenwerking met het Filosofisch Cafe een workshop over morele dilemma’s. De workshop is het eerste resultaat van een beginnende samenwerking tussen beide organisaties.

De workshop vindt plaats op donderdagavond 15 februari van 19.30 tot 21.30 uur. Wie mee wil doen is van harte welkom in de koffiekamer van de centrale bibliotheek (Diezerstraat 80). Van belangstellenden wordt wel een actieve participatie verwacht. Entree: € 6,50 (niet-leden) en € 5,00 (all-in pas).

Morele dilemma’s
Centraal staat deze avond de vraag “Hoe ga je om met morele dilemma’s?”
Bijna elke dag komen mensen in aanraking met beslissingen en keuzes, of die nu groot of klein zijn. We moeten dan zelf bepalen wat goed, minder goed of slecht is. Oordelen en handelen in situaties waarin alleen maar ‘kwade keuzes’ mogelijk lijken te zijn: een moreel dilemma. Mag je bijvoorbeeld beloftes breken als je iemand moet helpen? O.a. in de hulpverlening komen mensen regelmatig in aanraking met morele dilemma’s. In de workshop wordt aan de hand van concrete voorbeelden een thema, bijvoorbeeld zelfbeschikking, toegelicht. Vervolgens wordt een methode aangereikt om dilemma’s op te lossen.

Workshopleider
Jan Ebskamp was jarenlang docent beroepsethiek bij de Hogeschool Haarlem in Zwolle. Ook heeft hij een aantal boeken hierover gepubliceerd o.a. ‘Ethisch leren denken’, ‘Een waardevolle leraar’ en ‘Beroepsethiek voor Social Work’. Sinds zijn pensioenering geeft hij leiding aan het Filosofisch Cafe in Zwolle en begeleidt hij filosofische leesgroepen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Workshop ‘morele dilemma’s’”

Reacties zijn gesloten.