Terrassluiting Belgische Keizer ongedaan gemaakt…

Foto van auteur

Zwolle – Uit de gang van zaken rond het terrasverbod voor café de Belgische Keizer blijkt dat bij de horeca de gemaakte afspraken op weerstand stuiten. Bijkomende factor daarbij is dat het terrasverbod voor de Belgische Keizer samen viel met Koninginnedag. Als portefeuillehouder Toezicht en Handhaving heeft burgemeester Meijer in dit dossier een adempauze ingelast.

leugenbank7.jpg

13 gedachten over “Terrassluiting Belgische Keizer ongedaan gemaakt…”

 1. Dus dan ga je in de binnenstad wonen en vervolgens protesteren tegen wat dat met zich meebrengt?
  Zijn daar geen wetten en/of gemeentelijke verordeningen tegen?

 2. Sneeuwwitje, heb je het verhaal eigenlijk wel goed begrepen? het gaat niet over protesteren maar over overijverige ambtenaren die door de burgemeester een beetje gecorrigeerd zijn.

 3. @Observer,
  Niet de ambtenaren waren overijverig, zij voerden de verordening uit zoals dat een ambtenaar dient te doen en uiteraard zijn ze daar voor.
  De burgemeester is een man met slappe knieƫn of iemand die bij het opstellen van een verordening niet de gevolgen kan overzien.
  Gelet op zijn meegaandheid met de projectontwikkelaars denk ik het eerste.

 4. @ikke, maar die ambtenaren krijgen hun salaris (en bonus) stipt iedere maand op hun rekening gestort maar die horecaondernemer moet het vaak van dit soort feestdagen hebben.
  Erg flauw om zo’n man dan juist op Koninginnedag te “pakken”

 5. @Observer,
  Kan vele voorbeelden bedenken wanneer iemand de regels niet nakomt de straf niet in de overtreder zijn planning past en over het algemeen wordt daar ook geen rekening mee gehouden.
  De tekening van Bert is anders zeer treffend.

 6. @Ikke, ik hoop dan maar dat de sanctie in overeenstemming is met de ernst van de overtreding, en het compliment zal Bert wel op prijs stellen denk ik:)

 7. power to the major??? Terecht of onterecht… voor de ondernemer goede zaak… en dat er daarna een sanctie komt… tja, niet te ontlopen denk ik dan. Helaas.

 8. @ Verdieping; gister aten wij met z’n 4-en een patatje in het laatste stukje zon. Op stoelen van De Keizer. Met, niet de eerste, glaasjes sap van De Keizer.

  Had tevoren nog een vriendelijke kassiere gesproken over de mogelijkheid van ander (ongeveer even duur) bier dan…Jupiler op hun veelbesproken terras. Helaas; het andere bier is veel duurder en anders (zwaarder oid). Hij was het met me eens (voetbalde bij een andere Jupiler gerelateerde-club in Zwolle) dat gelukkig in amateurvoetbalkantines Hertog Jan kan worden aangeboden tegen een paar duppies meerprijs…..maar jammer dus! Op ’t terras niet.

  Ok aan de vette hap in ’t laatste stukkie zon met bier en wijn van hun….komt er zo’n jochie vragen of we op willen gaan staan en de stoelen terug willen geven. Met de ons bekende tact wisten we nog 5 minuten geduld af te dwingen…………….Komt (20 seconden later) broekie-2 (hooguit begin 20) ineens de stoelen OPEISEN hahaha. Natuurlijk zeiden wij dat ie maar met zijn maat moest overleggen, die ons nog 5 minuten had gegeven. Hij blijft doordrammen dat we op moesten stappen .Als 1 van onze dames opstaat om hem aan te kijken tijdens het praten……gritst ie ineens die stoel weg! “Zo zegt ie, da’s 1…”. Waarop ik zei dat ie een flinke jongen was maar mijn stoel maar eens moest zien te krijgen. Ja hoor, de muppet begint gewoon aan mijn stoel te trekken met mij erop. Haha.

  Dus gingen wij (maat en ik) verhaal bij hem halen zonder hem aan te raken, hij was wel zo verstandig dat ie ons ook niet aanraakte. Mijn maat is een easy-rider maar was nu toch ff pissed. Zelf was ik ook behoorlijk verontwaardigd. Net op tijd kwam een iets ouder jochie met zwart haar, het verhaal aanhorend. Nadat ie ons gelijk gaf, zijn we vertrokken. Maar uh….reclame voor De Keizer is anders!

 9. @Dick, Dus de Belgische keizer is rijp voor een spoedcursus, klantvriendelijk ondernemen? In ieder geval, mijn compliment voor jouw beheerst optreden.

 10. Bericht door dick, op 1 mei 2010 om 14:39
  Ja hoor, de muppet begint gewoon aan mijn stoel te trekken met mij erop. Haha.

  HAHA die dick, dat had deze muppet graag willen zien. :):)

 11. Bedankt Observer. Assendorper haha misschien kan het binnenkort wel eens nagespeeld worden 8) Of over gedaan, om te kijken of ze anders reageren šŸ˜®

Reacties zijn gesloten.