Isala Klinieken toont nieuwe kamers

Zwolle – Om straks goed beslagen ten ijs te komen hebben de Isala klinieken voor de inrichting van het nieuwe ziekenhuis enkele proefopstellingen gemaakt van een aantal van de meest voorkomende ruimten in de nieuwbouw. Het betreft onder meer een impressie van een 4-bedskamer met sanitaire voorzieningen, een 1-bedskamer met sanitaire voorzieningen, een ontvangstbalie op een verpleegafdeling, een spreekkamer, een onderzoekskamer en een IC-kamer.

18-02-2011_proefopstelling_kamers_isala_1.jpg
Kamer met bed …

Bij wijze van laatste controle testen de ontwerpers, bouwers, maar ook medewerkers van het ziekenhuis of het ontwerp en de inrichting van deze ruimten voldoen aan de voorwaarden om dagelijks goede zorg te kunnen verlenen. Op uitnodiging van Bureau Nieuwbouw konden medewerkers van de Isala klinieken en de pers een kijkje komen nemen bij de proefopstellingen en hun mening geven. Medewerkers van de arbodienst, ergotherapie, hygiene en het centrum patientveiligheid hebben gericht mee gekeken vanuit hun expertise.Bij de 400 medewerkers die een bezoek hebben gebracht, vielen vooral de mengeling van kleuren, het warme hout en de indirecte verlichting op de patiëntenkamers in de smaak. Ook is de ruimte rond de bedden voldoende.

18-02-2011_proefopstelling_kamers_isala_2.jpg
Receptiebalie …

18-02-2011_proefopstelling_kamers_isala_3.jpg
Intensive Care …

18-02-2011_proefopstelling_kamers_isala_4.jpg
Verpleegkamer met vier bedden …

De belangrijkste verbeterpunten die naar voren kwamen, zijn:

* Het sanitair van alle verpleegkamers is geschikt voor zowel valide als minder valide mensen.
* Alle toiletten krijgen beugels.
* De wasbak op het wastafelmeubel is verzonken in het blad en de zeepdispensers en handdoekautomaat hangen in het zicht. Het bovenkastje is vervallen en het materiaal van de achterwand is aangepast.
* De patiëntenkasten zijn iets breder gemaakt, zodat patiënten hun spullen beter kunnen opbergen.
* De bedwandpanelen hebben een strakkere vorm met minder randjes, zodat ze makkelijker schoon te houden zijn.
* De bedden hebben aan beide kanten stopcontacten.
* In het algemeen zijn de kleuren iets frisser geworden. In de douches is het beige bijvoorbeeld vervangen door lichtblauw.

Inmiddels is de vierpersoons verpleegkamer aangepast en kunnen medewerkers van de Isala klinieken nog een keer gaan kijken naar die aanpassingen. De aanpassingen voor de andere opstellingen zijn straks zichtbaar in het nieuwe ziekenhuis.

18-02-2011_proefopstelling_kamers_isala_5.jpg
Materiaal en kleur …

18-02-2011_proefopstelling_kamers_isala_6.jpg
Hefwerktuig (Papagaai) t.b.v. patiënten …

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Isala Klinieken toont nieuwe kamers”

  1. Mooi zeg zo’n kijkopstelling. Kun je mooi alle ‘fouten’ er nog even uit vissen en aanpassen waar nodig. Zeker bij zo’n grote operatie als bij dit ziekenhuis geen overbodige luxe!

    Mooie foto’s, Harry!

  2. Hebben ze ook invalide mensen gevraagd om de proefopstelling te bekijken zodat deze van uit hun ervaring ook punten aan kunnen dragen? Zo zou ik als rolstoelgebruiker niet alleen bredere kastjes willen, maar zou ik schuifdeuren aan raden omdat een openslaande deur altijd in de weg zit.

  3. Medewerkers van de arbodienst, ergotherapie, hygiene en het centrum patientveiligheid hebben gericht mee gekeken vanuit hun expertise.

    Lijkt me wel, bel er anders eens achteraan.

  4. De getoonde ‘papegaai’ is geen papegaai maar een geïntegreerde tillift, met zo te zien een weeg functie er op..Dat is prettig werken voor verpleegkundigen!

Reacties zijn gesloten.