All that jazz met Tim Kliphuis

Zwolle – In de serie ‘All that jazz’ is deze maand Tim Kliphuis te gast. Deze klassiek geschoolde violist vermengt Hot Club de France-invloeden met Gypsy Jazz en Amerikaanse Swing. Vrijdagavond 4 maart wordt Tim Kliphuis begeleid door Jacco van Santen en studenten van ArtEZ. Jazz op de viool, een bijzondere combinatie!

tim20kliphuis2.jpg

Eind 1995 bezocht Tim Kliphuis een concert van zijn held Stéphane Grappelli, een van de grootste jazzviolisten uit de geschiedenis. Kliphuis ontmoette Grappelli backstage en mocht zelfs wat voorspelen. Grappelli, toen 87, gaf de Nederlandse violist zijn zegen. Het moet een belangrijk moment voor Kliphuis zijn geweest. De jaren daarna speelde hij vooral viool in de stijl van Grappelli. Zijn debuutalbum uit 2005 was getiteld ‘Tribute to Grappelli’ en in 2008 verscheen wereldwijd van zijn hand het lesboek ‘Stéphane Grappelli gypsy jazz violin’. Inmiddels heeft Kliphuis zijn eigen stijl gevonden. Hij verwierf vooral bekendheid in de Engelse jazzscene en daarna in Amerika, Ierland en Zuid-Afrika. Dankzij het lesboek kreeg hij lesaanvragen van Columbia tot aan Thailand. Tim Kliphuis speelde op jazzfestivals in binnen- en buitenland met grote namen als Les Paul, Herb Geller, Bob Wilber, Fapy Lafertin, Angelo Debarre en Stochelo Rosenberg en maakte 4 internationaal geprezen cd’s. Kliphuis speelt behalve virtuoos, ook met veel gevoel.

‘All that jazz’ is een uniek concept waarbij Zwolse studenten van conservatorium ArtEZ de kans krijgen maandelijks een gerenommeerde gastsolist in de Statenzaal te begeleiden. De akoestiek van deze zaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Bibliotheek Zwolle stelt het programma samen in samenwerking met Jacco van Santen. Jacco van Santen is een begenadigd saxofonist, die zelf regelmatig jazzgrootheden begeleidt. ‘All that jazz’ met Tim Kliphuis start vrijdag 4 maart om 20.30 uur in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Entree: 6,00 (voorverkoop) en 7,00 (aan de zaal). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “All that jazz met Tim Kliphuis”

  1. 4 februari moet denk ik 4 maart zijn 😉

    ——————————————————————–

    door admin: Klopt, dankjewel voor je opmerkzaamheid, is inmiddels aangepast.

Reacties zijn gesloten.