Dimence organiseert congres over ADHD

Foto van auteur

Zwolle – Donderdag 20 januari 2011 vindt in Theater Odeon in Zwolle het congres “ADHD anders bekeken” plaats. De organisatie is in handen van Dimence, organisatie voor geestelijke gezondheidszorg.

Gerenommeerde sprekers houden een betoog over ADHD, bekeken vanuit de filosofie, psychologie, (systeem)therapie, antropologie en (kinder)psychiatrie. Met dit congres wil Dimence het publiek inspireren om anders te kijken naar de heersende opvattingen over ADHD. Er gaat steeds meer aandacht uit naar ADHD. Vanuit de wetenschap, de maatschappij, het onderwijs, de arbeidsmarkt en de media. Kennis en inzichten zijn goed toegankelijk voor iedereen. De druk op diagnostiek en behandeling neemt toe. Psychiaters Patricia van Wijngaarden en Edo Nieweg, psychologe Laura Batstra, antropologe Marjolijn Heerings en psychotherapeut/systeemtherapeut Ellen Aptroot belichten tijdens het congres het onderwerp ADHD vanuit hun discipline. Aanvang congres: 12.30 uur, kosten €35,-. Aanmelden kan vanaf heden via http://cta.dimence.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Dimence organiseert congres over ADHD”

 1. Interesant onderwerp, maar waarom moet dit 35 euro kosten? Wanneer je er beroepsmatig naar toe gaat vergoed je werkgever het vast wel. Maar als ouder, mag je het zelf betalen:'(

 2. @ Ingrid: 35 Euro is ongebruikelijk goedkoop voor een dergelijk congres. Er worden natuurlijk ook kosten gemaakt voor de organisatie, zaalhuur, sprekers enz.

  Maak je overigens geen illusies over de vergoeding voor hulpverleners!
  Psychiaters, de best verdienende hulpverleners, krijgen vaak veel vergoed, maar anderen als verpleegkundigen en psychologen krijgen dergelijke zaken lang niet altijd vergoed hoor!
  Ik spreek uit ervaring; ik heb onlangs nog een opleiding op dit vlak gevolgd en daar duizenden Euro’s en heel veel vrije tijd ingestoken, terwijl er geen cent loonsverhoging tegenover staat. Sterker nog: ik moest een hele strijd leveren om uberhaupt IETS vergoed te krijgen door m’n werkgever (die er wel v profiteert)
  Hoorde onlangs ook nog v.e. oud-collega, die bij een andere instelling werkt, dat ze een halve vakantiedag (vh wettelijk minimum dat we krijgen) moest inleveren voor een interne studiedag (onder reguliere werktijd…)

  Nou ja, IK ga voorlopig niet meer studeren…

 3. @ hulpverlener, het is helaas zo dat de medicatie voor iemand die ADHD heeft slechts voor mensen die een 4* sterren verzekering hebben wordt vergoed. Dit jaat tot slechts 500 euro, dus daar moet geld bij (vanaf 1-1-2011 overigens 1000 euro), en daar er bij vele lagere scholen slecht wordt omgegaan met ll die ADHD hebben, heeft het ons om een diagnose vast te stellen ook het nodige gekost.

  Ben zo ondertussn zelf ervaringsdeskundige genoeg, en had deze dag graag mee willen maken, om te horen wat hun kijk op ADHD is. Maar ook mij kost het een vrije dag en 35 euro.

 4. @hulpverlener, dank je. Zo ernstig is het gelukkig ook weer niet. Wij hebben een prachtig kind die ADHD heeft. Het is constant vechten voor je kind. Maar daar zijn wij als ouder vast niet de enige in.
  Het komt op je pad en moet er het beste van maken.

 5. Ingrid.

  Ik heb het al weleens vaker gezegd,je bent als ouder inderdaad een ervarings deskundige,en je hebt gelijk dat er helaas op scholen te weinig aandacht/tijd en kennis is over ADHD,er te gemakkelijk een stickertje op het kind geplakt wordt,met als enige remedie het kind te snel aan de medicatie te zetten.Ga op je moedergevoel af ,en laat je niet klakkeloos alles aanleunen.Ik heb de ervaring dat ik zwaar twijfelde aan de diagnose,en heb daar ook mijn eigen weg in gevolgd,met als resultaat dat het een gezonde volwassen vent is die zonder medicatie prima funcioneert en stevig in het leven staat,zowel geestelijk als maatschappelijk.Wees trots op je kind,ze zijn het waard om voor ze te knokken.:)

Reacties zijn gesloten.