Samenwerking ArtEZ en Halve Marathon Zwolle

Zwolle – De Halve Marathon Zwolle gaat met ingang van komende editie een samenwerking aan met ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Beide partijen hebben maandagavond tijdens een persconferentie de overeenkomst ondertekend. ArtEZ gaat zich inzetten om een deel van het parcours op 18 juni op kunstzinnige wijze aan te kleden. Het wordt een voorbeeld hoe kunst, cultuur en sport samen kunnen gaan en elkaar zelfs versterken. "De lopers moeten geïnspireerd raken en tijdens de wedstrijd aangemoedigd worden tot grote prestaties."

hmz.jpg 
Tibor Elferink (ArtEZ), Teun Bouwhuis (Halve Marathon Zwolle) en Wilco Geursen (ArtEZ).
Foto: Annet van Raalte.

Middels een presentatie in het clubhuis van ZMHC op sportpark De Pelikaan in Zwolle, heeft een studentenwerkgroep van ArtEZ aangegeven hoe zij haar inbreng tijdens het Zwolse Halve Marathon Festival op 18 juni 2011 ziet. Op een stuk parcours in de directe omgeving van de Turfmarkt zal ArtEZ op verschillende manier proberen extra beleving voor publiek en lopers te creëren. Zowel met invulling van muziek als beeldende kunst. In het project dat naar de naam ‘Grafische Marathon Virus’ luistert wordt beschreven hoe het parcours wordt ingevuld met verschillende uitingen, variërend van grote vlaggen tot kleine versierselen. Daarmee wordt in ieder geval dat deel van het parcours een écht feest om te lopen!

ArtEZ hogeschool voor de kunsten behoort tot de grote kunst-hogescholen in Nederland met bachelor- en masteropleidingen op gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, muziek, dans en theater en architectuur. De hogeschool heeft 3.000 studenten en 850 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle en biedt ruimte voor disciplineoverstijgende samenwerking.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Samenwerking ArtEZ en Halve Marathon Zwolle”

Reacties zijn gesloten.