Jongen beroofd op Sassenpoortenbrug

Foto van auteur

Zwolle – Op donderdagavond 30 augustus rond 21.50 uur is een 17-jarige jongen uit Zwolle door twee jongemannen beroofd van zijn portemonnee.

politienieuws_logo.jpg

De jongen liep vanaf het station via de Zeven Alleetjes naar het centrum. Op de Zeven Alleetjes werd hij door een jongeman om een vuurtje gevraagd . Hij gaf dit, maar enige seconden later vroeg de jongen opnieuw om een vuurtje omdat de eerste keer de sigaret niet goed aan was gegaan. Toen de 17-jarige jongen daarna weer verder liep richting de Sassenpoortenbrug voelde hij ineens een harde duw in de rug waardoor hij kwam te vallen. Hij kreeg daarna een paar klappen. Vervolgens hoorde hij mensen wegrennen. Toen hij omkeek zag hij twee personen, waaronder de jongen die hem om een vuurtje had gevraagd, wegrennen richting het station. Daarna merkte hij dat zijn portemonnee was weggenomen uit zijn broekzak. Na de melding heeft de politie in de buurt gezocht naar de twee, maar zij werden niet meer aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Het signalement van de jongen die om een vuurtje vroeg is: 16-18 jaar, donker getint, circa 1.75 meter lang, normaal postuur, glimmende jas, wit petje en droeg een tasje schuin over zijn schouder. De andere jongen was ongeveer even oud en ook donker getint. Hij had een zwarte, eveneens glimmende, jas aan. Hij was iets langer en breder dan de andere jongen en hij droeg een zwart petje en een donkere broek.

Getuigen of personen die aanslaan op de signalementen worden verzocht contact op te nemen met het politieteam Zwolle-Centrum / Zuid via 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen worden gedaan via 0800-7000. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “Jongen beroofd op Sassenpoortenbrug”

 1. “We leven in de moderne middeleeuwen”. Een uitspraak van de criminoloog Hoefnagels.
  Wat zeer verontrustend is in ons land en Zwolle, is dat keurige buurten zoals de Terborghstraat, de Zeven Alleetjes-we praten hier dus absoluut niet over no-go areas, integendeel- , worden bezocht door straatrovers . Wat een brutaliteit .
  Waar moet je je nog veilig wanen in onze stad ?

 2. Nee ik ben niet voor de doodstraf. Ik mag ze gewoon met heel m’n hart wel graag “het beste” toewensen, gelijk zij deze jongen toewensen.

 3. Ze mogen van mij dood neervallen inderdaad, ik zou er geen traan om laten.

  Ben ik voor de doodstraf? Nee.

  Grappig dat je mij denkt te kennen…

  – Editted-
  Een persoonlijke aanval naar Japser toe is verwijderd.
  Zie de spelregels van Weblog Zwolle!

 4. je kunt je beter af waar ben je nog veilig haast nergens meer
  je mag je af vragen wat het voor mensen waren die jongen
  van 17 jaar heeft over vallen ze moeten en als gepakt worden
  heel lang op sluiten of op werkkamp stellen

 5. Als ik het artikel lees vraag ik me af hoe makkelijk het geweest moet zijn om je portemonnee te jatten. Dit soort rovingen zijn gelegenheids berovingen. Of te wel als ze zien dat er wat te halen valt.

 6. Ik ben bang dat de Nederlandse rechtstaat in bepaalde kringen tot in het verre buitenland bekend staat als een moreel verweekte en softe samenleving, waar de pakkans klein is en de straffen mild zijn.
  Dat trekt nou eenmaal een ander soort toerist aan als bijvoorbeeld de Keukenhof en de Madurodambezoekers.

 7. Bij de 7-Alleetjes en op het parkeerterrein aan de v.Roijensingel loopt vaker vreemd en onguur volk. Is niet altijd de lekkerste plek om ’s avonds je auto te parkeren. Gewoon eens wat undercover cops neerzetten zou ik zeggen

Reacties zijn gesloten.