Sterrenkijkavond

Foto van auteur

Zwolle – Ook dit voorjaar organiseert SolarLive, met medewerking van een aantal amateurastronomen, weer de Assendorper Sterrenkijkavond.  Op vrijdag 19 april a.s. kunnen bezoekers vanaf 20.00 uur weer terecht op het manifestatieterrein in park de Wezenlanden.  Doel van deze avond is om mensen te laten zien dat, ondanks de lichtvervuiling, sterren kijken vanuit de stad nog best leuk is.Bij goede weersomstandigheden worden er een aantal verrekijkers en telescopen opgesteld voor het publiek.  Van verrekijkers die iedereen thuis heeft tot grote telescopen.
De talloze kraters en bergen op de Maan zullen prachtig te zien zijn.  Het internationaal ruimtestation ISS vliegt deze avond over. En zal er dieper het heelal in gekeken worden, naar bijvoorbeeld spookachtige nevels, kleurrijke sterrenhopen of ver weg gelegen sterrenstelsels. Wil je de sterrenhemel eens door andere ogen zien of wat meer weten van sterrenstelsels, planeten en nevels?  Kom dan langs en verwonder jezelf. De sterrenkijkavond gaat natuurlijk alleen door bij redelijk helder weer.

Voor meer informatie: Emiel Veldhuis 038-4234831 solarlivemail@gmail.com www.solarlive.nu

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Sterrenkijkavond”

  1. We beginnen een beetje vroeg, wanneer het nog niet donker is…de reden is dat kleine kinderen dan ook nog even naar de Maan kunnen kijken.

Reacties zijn gesloten.