Zwolse publieksdag stadslandbouw

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 27 april 2013 organiseert Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met gemeente Zwolle, Transition Town, Travers en GrowCamp voor het eerst een Zwolse publieksdag over stadslandbouw. Tijdens deze dag presenteren lokale en regionale initiatieven zich aan het publiek. Om 11.00 uur opent wethouder Erik Dannenberg het evenement bij wijkboerderij De Schellerhoeve in Zwolle-zuid. U kunt vervolgens al fietsend een kijkje nemen bij verschillende volkstuinen en zien wat de mogelijkheden zijn om zelf een tuin te beginnen. U zult verbaasd zijn over de mogelijkheden van landbouw in en om uw stad. Natuurlijk zijn er ook allerlei mogelijkheden om te proeven en heerlijke, verse producten mee naar huis te nemen. Een leuke activiteit voor het hele gezin.
130415_dag_van_de_stadslandbouw.jpg
 
Zwolle is rijk aan een aantal prachtige tuinen. Denk hierbij aan de vele volkstuinen, pluktuinen en permacultuurtuinen. Tijdens de Zwolse publieksdag Stadslandbouw geven de eigenaren graag een rondleiding en kunt u een kijkje nemen bij een aantal biologische boerderijen. Zo ontdekt u hoe het mogelijk is om in een stedelijke omgeving toch eigen groente en fruit te verbouwen! Growcamp verloot onder de bezoekers een muurkastje en een moestuin starterspakket.

Centraal punt wijkboerderij De Schellerhoeve
Lijkt het u leuk om zelf te gaan tuinieren in de stad? Speciaal voor beginners vertellen de gemeente Zwolle, Natuur en Milieu Overijssel en verschillende initiatiefnemers op wijkboerderij De Schellerhoeve in Zwolle-zuid, hoe en waar u braakliggende grond kunt gebruiken voor stadslandbouw. Er valt bij de wijkboerderij verder van alles te beleven! U kunt rondkijken in de pluktuin en permacultuurtuin van Transition Town of jonge lammetjes en geitjes aaien. Ook kunt u regionale producten proeven en een echte imker ontmoeten. Hij vertelt u graag over de rol van insecten in de stadslandbouw. 
Fietstocht langs initiatieven
Met de wijkboerderij als centraal punt kunt u gemakkelijk met de fiets de verschillende initiatieven bezoeken. U kunt een kijkje nemen bij de volkstuinen, biologische boerderijen of bier proeven bij bierbrouwerij Hettinga. Alle initiatieven die deelnemen aan de publieksdag vindt u op de website van Natuur en Milieu Overijssel: www.natuurenmilieuoverijssel.nl  
Een stedelijke omgeving is totaal geen beperking voor uw groene vingers. Laat u verrassen en inspireren en bezoek op 27 april tussen 11.00 en 16.00 uur een of meerdere initiatieven! Heeft u zelf een tuin die u wilt openstellen voor publiek? Neem dan contact op via: streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl