Getuigen mishandeling Schuttevaerkade gezocht

Foto van auteur

Zwolle – De politie in Zwolle roept getuigen op van de mishandeling van drie Zwollenaren in de nacht van 30 april op 1 mei 2013 op de Schuttevaerkade in Zwolle. Een 36-jarige Zwollenaar, zijn 31-jarige vriendin en een 36-jarige kennis fietsten in de Koninginnenacht rond half drie ’s nachts vanuit het centrum in Zwolle naar huis, samen met nog twee anderen. Op de Schuttevaerkade in Zwolle werden ze ingehaald door een witte auto met daarin twee mannen en een vrouw. De auto stopte even verderop, de bestuurder stapte uit en gaf de 36-jarige fietser klappen. 

De man viel bewusteloos op de grond. Zijn vriendin werd mishandeld door de vrouwelijke inzittende van de auto. Het derde slachtoffer wilde ingrijpen bij de mishandeling maar kreeg ook klappen. De verdachten gingen er na ongeveer 5 minuten vandoor in hun auto. De drie slachtoffers zijn in een ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld. De verdachte bestuurder is een licht getinte man van tussen 18 en 25 jaar oud met kort donker haar. De vrouwelijke verdachte is tussen de 16 en 25 jaar oud, heeft blond lang haar en droeg grote oorbellen. Voor tips: 0900-8844 of 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

17 gedachten over “Getuigen mishandeling Schuttevaerkade gezocht”

 1. hopelijk hebben ze kenteken kunnen noteren…

  sterkte voor de slachtoffers….

  ik vraag me wel af of er niet iets aan vooraf is gegaan.. je wordt over het algemeen niet zomaar klemgereden…

 2. @zwolle78 idd dat vroeg ik mij ook af. Sowieso is slaan en schoppen verkeerd, dus eigenlijk maakt het niet uit, maar toch.

 3. Jammer dat in dit stuk de verkeerde datum vermeld staat, het betrof de koninginnenacht, 29 op 30 april.
  Inderdaad hoor je vaak dat er wat aan vooraf gaat, helaas was dat in dit geval niet zo en daar zijn we allemaal zeker van!! Dat maakt het ook zo lastig.

 4. Helemaal niks, jullie kende ze niet, ze haalden jullie in, er werd niks gezegd, zij remmen, staan stil en beginnen te slaan?

 5. Tokkie volk en andere aso’s zijn er genoeg.
  Zelf vijf maanden ook zo iets meegemaakt,ik reed volgens een tokkie met 125 km/u op de snelweg niet snel genoeg!
  Tokkie haalde een belgisch vriendje erbij en probeerde me van de snel weg af te drukken(terwijl ik drie kleine kinderen in de auto had).Ik ben vrij breed en groot,dus de aso’s kozen eieren voor hun geld en gingen er van door!
  Sterkte voor de slachtoffers en hoop dat de daders snel gepakt worden

 6. Hallo Jasper
  Voordat dit bij ons gebeurde kende ik ook niemand bij wie dit is overkomen. Nu ken ik er 5 inmiddels incl mezelf. En het is uit het niets gebeurd. Dit noemen ze ook wel zinloosgeweld. Ik hoop dat ze die figuren pakken en dan willen we graag weten waarom????????
  Waarschijnlijk zullen wij hier nooit antwoord op krijgen.

 7. ze vervelen zich, is voor hun entertainment, kijken teveel films, geld op, geen normen en waarden, geen werk…nog meer? o ja, drugsgebruik….en wat nog meer voor redenen dat ze onschuldige mensen overvallen?

 8. Dat tuig vinden en het zelfde laten voelen en dan nog ook wat extratjes geven zullen dan mischn wat leren die helden!

 9. dit soort psychopaten worden steeds meer losgelaten op ons allemaal… er wordt dan gezegd “opsluiten help niet” ..hallo… als ze achter de tralies zitten… zijn mijn kinderen veilig als ze naar school fietsen…>:(

 10. Heftig hoor! Sterkte met het herstel.

  Misschien hebben die aso’s jullie voor anderen aangezien waar ze een akkefietje mee gehad hebben. Ik snap ook niet hoe zoiets uit het niets kan ontstaan. Zou mooi zijn als ze gevonden worden, zodat daar nog eens duidelijkheid over komt.

  Of beste aso’s, misschien lezen jullie mee, geef jullie visie hier. Ik ben er ook heel nieuwsgierig naar.

 11. Hebben ze geen camerabeelden van eventuele camera’s in de buurt van een witte auto die passeerde van bijvoorbeeld Campanile hotel? Hopelijk worden de daders gepakt.

 12. Heeft hoogst waarschijnlijk met respect en eergevoel te maken wat overschreden is gezien de dader een licht getinte is.

  Heb hetzelfde meegemaakt in het westen. En we gaan er allemaal ooit eens mee te maken mee krijgen.

  Hoop dat ze de daders snel pakken…

 13. Zo lang de daders niet gehoord zijn blijft het giswerk. Kan er ook niet bij dat je als auto bestuurder op koninginnnacht ineens met je vriendin vriendin besluit om drie mensen in elkaar te slaan die tien jaar ouder dan jou zijn.

 14. Wat is licht getint? En hoe goed kan je zo’ n onderscheidt midden in de maken? Ik bedoel: hoe licht kun je zijn ’s nachts.

 15. @Jasper: Snap ik, zo zit ik zelf ook in elkaar. Vandaar dat ik zelf een tijd terug net zo verbaasd was dat twee mensen op een scootertje me zo vanuit het niets tegen de grond aan het werken waren (poging tot beroving? Zeg het maar).
  Als ik ergens een hekel aan heb is het wel geweld en geforceerd te worden van me af te slaan.

  Sterkte aan de slachtoffers.
  Het generaliserende “helemaal klaar” zijn met de gemiddelde man in de straat, en het ontbreken van het standaard vertrouwen in de goedheid van mensen, slijt wel en komt na een tijdje wel weer terug! ­čśë
  Succes

Reacties zijn gesloten.