De lucht in Zwolle wordt weer schoner

Foto van auteur

De kwaliteit van de lucht in Zwolle is weer beter geworden. Het aantal overschrijdingen van de toegestane waarden daalt. “Een prettige constatering”, aldus wethouder Gerard van Dooremolen. “Waar in het verleden het beeld nogal eens wisselde, hebben we nu duidelijk waar de echte knelpunten zitten”.

Bij drie wegen is het jaargemiddelde concentratie stikstofdioxide overschreden: Burgemeester van Roijensingel, Stationsweg en Eekwal. De lokale knelpunten in Zwolle worden vooral veroorzaakt door het verkeer. In het actieplan Luchtkwaliteit wordt ingestoken op de inzet van verbetering van doorstroming van het verkeer, schone voertuigen en het sturen van vervoersstromen over bepaalde routes.

In 2010 kent Zwolle volgens berekeningen zeven knelpunten:

·         Ceintuurbaan

·         Blaloweg (brug over Zwartewater)

·         IJsselallee

·         Emmawijk

·         Eekwal

·         Burgemeester van Roijensingel

·         Stationsweg.

Bij de meeste knelpunten wordt de norm net overschreden. Doelgerichte maatregelen zijn niet nodig, omdat wordt uitgegaan dat de kwaliteit van de lucht in Zwolle alleen maar beter wordt. Alleen de Van Roijensingel en de Stationsweg hebben maatregelen nodig. Gekozen wordt voor een mix van schonere voertuigen en betere doorstroming van het verkeer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “De lucht in Zwolle wordt weer schoner”

 1. Burgemeester van Roijensingel, Stationsweg en Eekwal. De lokale knelpunten in Zwolle worden vooral veroorzaakt door het verkeer.

  Lees: bussen

  Ceintuurbaan

  IJsselallee

  Blaloweg (brug over Zwartewater)

  Verkeerslichten.

 2. Precies.
  Overigens wel grappig dat de doorstroming op de andere gebieden vanzelf verbetert. Kaboutertjes in kabouterautootjes ofzo? 🙁

Reacties zijn gesloten.