Regels kapvergunning aangepast

Foto van auteur

Zwolle – Het is niet altijd meer nodig om een kapvergunning aan te vragen. De gemeente Zwolle heeft de regels hiervoor aangepast en een aantalvergunningsvrije gebieden aangewezen.Deze zijn terug te vinden op de Groene Kaart. 

Met de nieuwe bomenverordening zal het aantal kapaanvragen halveren. Inwoners van Zwolle kunnen op de Groene Kaart eenvoudig zien of het nodig is een vergunning aan te vragen. De Groene Kaart is opge- bouwd uit de belangrijkste groen- structuren, boomgebieden, belang- rijke- en waardevolle bomen. De gemeente Zwolle heeft ruim 66.000 bomen in beheer. Hiervan zijn ruim 5.300 bomen bijzonder te noemen vanwege hun soort of leeftijd. De Groene Kaart is te vinden op www.zwolle.nl/groenekaart.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Regels kapvergunning aangepast”

  1. Nu word het voor de gemeente nog makkelijker om bomen die “in de weg staan’ te kappen. Daar zijn ze in Zwolle in vergelijking met andere gemeenten toch al heel goed in. Een kap-verguning word hier zelden of nooit geweigerd.Onder het mom van ziek worden hier vele mooie bomen gekapt. Een bomen deskundige word er niet bij gehaald om te kijken of er wat te redden valt. En overal komen van die zielige boompjes terug..

Reacties zijn gesloten.