Gemeente ontwikkelt woningen in Stadshagen

Zwolle – Om de woningmarkt een impuls te geven ontwikkelt de gemeente Zwolle zelf woningen in twee deelgebieden in Stadshagen: Breecamp- Oost en Frankhuis.

stadshagen.jpg 

Eerder had de gemeente besloten woningen te gaan ontwikkelen in Tippe en Breezicht. Deze gebieden behoren echter niet meer tot de locaties die als eerste door woningbouw ontwikkeld worden. Daarom is gezocht naar locaties voor woningbouw door de gemeente binnen de grenzen van het vastgestelde gebied dat met voorrang ontwikkeld wordt. Het proces van zelf ontwikkelen, dat al was begonnen in de Tippe, wil de gemeente nu op korte termijn afmaken in Breecamp-Oost (Havezatepark). Het terrein is al bouwrijp. De start van de bouw wordt in de tweede helft van 2014 verwacht. Het werk wat voor het zelf ontwikkelen gedaan is in Breezicht, kan opgepakt worden als de woningmarkt weer aantrekt. De gemeente wil in Frankhuis met 10 zogenoemde kadewoningen starten en tot een definitief ontwerp komen. Het gebied moet nog bouwrijp gemaakt worden. Daarnaast moeten ook nog eerst de contracten met de andere marktpartijen getekend worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Gemeente ontwikkelt woningen in Stadshagen”

  1. Volgens mij ontbreekt er wat in dit artikel, namelijk:

    “Het zelf ontwikkelen brengt voor de gemeente risico’s met zich mee maar Dannenberg zegt te verwachten dat het zich terugverdient”

    Waarom neemt een gemeente dergelijke risico’s en laat dit niet over aan marktpartijen? Als het fout gaat wordt de rekening weer bij de inwoners van Zwolle gelegd…. zucht.

  2. Hou eens wat grond vrij voor nieuwe winkels zoals lidl of aldi action of echte snackbar…KFCof bruin cafe of wat ook. Huidige winkelcentrum is nu al te klein. Woningen en nog eens woningen…meer is er niet is stadshagen.

  3. @ruudzw.

    Inderdaad. Als je over twintig jaar graag wil dat dit DE achterbuurt van Zwolle is, onderneem dan vooral niks leefbaars.

    Je zult maar aan de Sportlaan oid wonen en nog even een halfje bruin nodig hebben, je fietst je een ongeluk.

    Ik snap er ook niks van, een paar partijen hadden de mond vol van de ontbrekende leefbaarheid in Stadshagen.

  4. Je gaat toch in Stadshagen wonen met de wetenschap dat het een Vinexwijk is!? Dus een kaal betondorp, zakelijke verhoudingen, minimaal natuur en ieder voor zich. Je kan ook ergens anders wonen.

  5. Je kan ook ergens anders wonen

    Maar je kunt ook gewoon wel in stadshagen wonen…..kan ook. Hangt er een beetje vanaf waar je je huis huurt of gekocht hebt denk ik.

  6. Om de woningmarkt een impuls te geven ontwikkelt de gemeente Zwolle zelf woningen in twee deelgebieden in Stadshagen: Breecamp- Oost en Frankhuis.

    Heel goed… (met sarcasitsche toon). Nog meer lege niet verkochte nieuwbouw in de buurt… G maar eens kijken aan de Havezathenallee en Breecamp-Oost hoeveel daar (onverkocht?) leeg staat of te huur wordt aangeboden.

    Die impuls gaat averechts werken…

  7. Stadshagen is gewoon (te) groot.
    Wie er woont en niet ver (kan) fietsen heeft sowieso een scooter of en auto nodig. Waarom alleen maar nieuwe huizen bouwen in Stadshagen? En niet een winkelcentrum erbij? Ook is er op andere plekken in Zwolle waar de gemeente huizen kan bouwen. En moet je eens kijken hoeveel huizen er leeg staan op dit moment…

    Dat is mijn mening 😉

  8. Wat een vooringenomen geleuter over Stadshagen! Ik woon er zelf en dat doe ik met plezier, ik hoor ook weinig tot geen klachten van mijn buren. Ik ben woonachtig in een appartement in de buurt van het winkelcentrum, de wijk is volop in ontwikkeling en er zullen mettertijd heus nog wel winkels bijkomen in een nieuw of uitgebreid winkelcentrum. Stadshagen heeft alle voorzieningen en als ik naar de kroeg of een restaurant wil ga ik wel naar de binnenstad, dat is een kwartiertje fietsen of anders neem ik de bus wel. Ik ben een gelukkige Stadshagen bewoner en met mij vele anderen. Dat gezeur van mensen die er zelf niet wonen kan me gestolen worden!

  9. Stadshagenees ben het helemaal met jou eens .In de eerste plaats kies je er zelf voor om er te gaan wonen en ik hoor ook allemaal positieve geluiden uit de buurt .En niet groen ??kijk dan maar eens goed en vergelijk het met menig andere buurt.Winkels erbij zijn die nu al nodig??Denk dat de winkels die er nu zijn al blij zijn dat ze genoeg omzetten.En mensen die er niet wonen weten het altijd beter.

Reacties zijn gesloten.