Eerste collegereeks Fraterhuis Academie begint

Foto van auteur

Zwolle – De Fraterhuis academie gaat dit weekend officieel van start. Op 11 januari gaat het collegejaar 2014 van start met een reeks lessen over de Scandinavische cinema. Filmmaster Constant Hoogenbosch vertelt over het beste dat Denemarken en Noorwegen op filmgebied hebben voortgebracht.

2013_fha8841.jpeg 

De afgelopen jaren beleefden films en tv uit het Hoge Noorden een ware revival. Van bloedstollende tv-series als The Killing tot kunstwerken als Melancholia van Lars von Trier; Scandinavië leeft. De rijke geschiedenis biedt zelfs zoveel materiaal dat we gemakkelijk een tweetal collegereeksen konden vullen. Op zaterdagochtend op 11, 18 en 25 januari trappen we af met de reeks KOUD, waarin Constant Hoogenbosch Denemarken en Noorwegen behandelt.

2013_fha_.jpeg  

Met een bevolking van ‘slechts’ vijf miljoen inwoners heeft Denemarken een ongekende bloeiende filmindustrie. Lars von Trier, Thomas Vinterberg en Susanne Bier zijn slechts een paar van de uitstekende regisseurs die het land voortbracht. In de eerste les bekijken we hun voorgeschiedenis: wie legden het fundament voor de hoogwaardige Deense filmcultuur?

Fraterhuis academie, een nieuwe ‘Zwolse School’ De Fraterhuis Academie is een initiatief van het Fraterhuis. Aan het Celeplein in de historische binnenstad, de plek het Zwolse onderwijs landelijke bekendheid kreeg, start het filmtheater weer met gedegen onderwijs. Tijdens collegereeksen en lezingen nemen filmkenners uit binnen- en buitenland de zaal mee in een specifiek onderwerp. De collegereeks over de Scandinavische cinema is de officiële kick-off voor de Fraterhuis Academie.

Deelname aan de collegereeks (drie zaterdagen) bedraagt 65 euro (50 euro voor Vrienden van het Fraterhuis). Deelnemers ontvangen een intrigerende goodie-bag. De lezingen beginnen om 11:00 uur en duren tot 14:00 uur (voor aangeklede koffie, theewater wordt gezorgd). Voor meer informatie: kijk op www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Eerste collegereeks Fraterhuis Academie begint”

Reacties zijn gesloten.