College naar McDonald’s

Foto van auteur

De keuken van McDonald’s Zwolle/Epe-Heerde, vestiging Zwolle-Zuid aan de Huub van Doornestraat 8 is vrijdag 31 augustus 2007 het werkterrein van het college van B&W. Het college is uitgenodigd McDonald’s te bezoeken. McDonald’s franchiseondernemer Ron Feenstra opende in 1994 zijn eerste McDonald’s restaurant met McDrive in Zwolle-Noord. Daarna nam hij in 1997 het restaurant in Zwolle-Centrum over en de restaurants in Epe-Heerde en Zwolle-Zuid.

Zijn zoon Sjoerd-Jan heeft per 1 januari 2007 het restaurant in Zwolle-Noord gekocht en is daarbij officieel franchisenemer bij McDonald’s geworden. Naast een (letterlijk en figuurlijk) kijkje in de keuken van McDonald’s is het bezoek ook een kennismaking met Sjoerd-Jan Feenstra. McDonald’s is op verschillende manieren maatschappelijk betrokken. McDonald’s sponsort ondermeer de Nationale Sportweek en het Ronald McDonald Kinderfonds. Daarbij gaat het niet alleen om geld en goederen, maar ook om persoonlijke inzet en het nemen van verantwoordelijkheden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “College naar McDonald’s”

 1. Durven mijne heren politici dan ook kritische vragen te stellen of laten ze zich afschepen met een happymeal en een vlaggetje?

  Zo’n beste naam op het gebied van personeels- en milieubeleid heeft McDonalds niet. Niet dat het mij veel uitmaakt, maar als ze er dan wel goede sier mee proberen te maken wordt het wel irritant (ps joop, laat je reactie van linkse rakker maar achterwege, ik kan hem al raden ;D).

 2. @rutger kijk ook eens naar de positieve dingen van dit bedrijf
  ronald macdonald huis werkgelegenheid maar waarom betrek je mij hier eigenlijk bij ben je een vriendje van dat andere zoere kliekie

 3. Nee joop, allerminst zuur. En ik kan er in mee komen dat het bedrijf ook zeker goede dingen doet, maar McDonalds als hoofdsponsor van de nationale sportweek? Alleen omdat er salade op het menu staat (die toch niet verkoopt?) Ik hoop dat het college zich niet voor dit publicitaire karretje laat spannen, da’s alles.

 4. @Rutger
  Het College stelt altijd een hoop vragen. Soms een beetje teveel in dit ALLESISAANREGELTJES-gebondenland!

  Ik heb er zelf gewerkt en heb nooit wat te klagen gehad. McDonald’s staat dan ook al jaren in de top-50 van beste werkgevers.
  Milieu? Daarover wordt McDonald’s ook altijd onterecht over de vingers getikt. Ik ken weinig bedrijven die alles, maar dan ook alles recyclen. (zelfs het smeldwater van de ijblokjes wordt gebruikt als indirecte koeling). V&D doet dat op dezelfde manier.

  Ik weet uit ervaring dat het gewoon een goed bedrijf is. Positief he! En ik heb niet eens aandelen. Als scholier heb ik er gewerkt en het heeft me wel gevormd. Hard werken, maar dat deed ik met plezier. En ja, als je niet hard wil werken moet je een ander bedrijf zoeken! Dat staat iedereen vrij.

  Omdat de Mc zo groot is, is het makkelijker om er tegen aan te schoppen. Als ze er niet waren geweest had je 200 snackbars meer gehad in Nederland. Elk met een andere naam, maar met minder maatschappelijke betrokkenheid en al helemaal geen recycling.

  En voor alles geldt: Nobody is perfect!

 5. Een gratis maaltijd voor onze bestuurders!!!
  Is dit als dank voor het grote reclamebord aan de snelweg, waar tegen de regels en gerechtelijke uitspraken in door het college toch een (tijdeliijke) vergunning is verstrekt.
  Of is dit een tegenhangsel voor de 2 ton gift aan Het Spinhuis van Jonnie Boer?

 6. waarom blijft iedereen zeiken over die 2 ton voor de Boer en zn vrouw ( eigenlijk is het voor de gevangennis mar dat is iedereen vergeten)

Reacties zijn gesloten.