Van der Capellen bijna klaar voor HomeRide

Foto van auteur

Zwolle – Van der Capellen Scholengemeenschap doet dit jaar voor de tweede keer mee aan HomeRide. Een 500 kilometer lange fietstocht waarmee geld bijeen wordt gebracht dat is bestemd voor het Ronald McDonald Huis Zwolle. De drie teams van Van der Capellen zijn er fysiek en financieel bijna klaar voor. Om met de teams aan de start te verschijnen is € 21.000,00 nodig. Na een succesvolle loterij en het werven van sponsoren is het grootste deel van dit bedrag inmiddels binnen. Om de laatste € 3000,00 op te halen organiseert Van der Capellen aanstaande donderdag een sponsorloop. "Het hoeft immers niet steeds op de fiets" aldus docent en fietser Jaap de Jong.

homeride_capellen.jpg

De sponsorloop is op donderdag 28 mei om 14.30 uur. Zoveel mogelijk leerlingen van Van der Capellen lopen dan het eelt op hun tenen voor HomeRide. Ze lopen afstanden van 2,5 tot 10 km en hebben daarbij zoveel mogelijk (financiële) aanmoediging nodig. Naast de sponsorloop zijn er leerlingen uit klas 3 bezig met een ‘opruil-project’. Het startkapitaal van 2 euro bouwen ze met investeringen uit, zodat er uiteindelijk, na drie weken, een mooi bedrag voor HomeRide uitrolt.

Naast financiële inspanningen trainen leerlingen en docenten iedere week om fit aan de start te verschijnen. Woensdagavond 13 mei heeft het overgrote deel van het Homeride-peloton ’s nachts getraind. Toen de eerste groep rond 21.30 uur de dijk naar Dalfsen op fietste was het schemerig en fietsen zij de nacht in. Na een nachtelijke beklimming van de Lemelerberg en 65 km later kwam het peloton aan in Wijhe alwaar een nachtelijke lunch thuis bij de locatiedirecteur klaar stond. Om 02.00 uur waren alle fietsers weer veilig bij school terug.

Zaterdag 27 juni en zondag 28 juni fietsen leerlingen en docenten van Van der Capellen scholengemeenschap de HomeRide. Een fietstocht van 500 kilometer die de fietsers in estafettevorm zullen rijden. De start is in Groningen waarna de tocht langs Ronald McDonald huizen voert om 24-uur later te finishen in Maastricht. Ook Zwolle ligt dit jaar op de route.

Het geld dat door HomeRide Capellen bijeen wordt gebracht is bestemd voor het Ronald McDonald Huis Zwolle.

Ronald McDonald: "Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders"
Als je ziek bent, wil je als kind je ouders het liefst zo dicht mogelijk bij je hebben. En als je een handicap hebt, wil je zoveel mogelijk dezelfde dingen doen als je leeftijdgenootjes. Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt daarom een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland.

In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Ouders vinden er steun bij het management, de vrijwilligers die er werken en vooral ook bij andere ouders, die zich in eenzelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden. In het Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Isala.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Van der Capellen bijna klaar voor HomeRide”

Reacties zijn gesloten.