Man gepakt voor straatroof Holtenbroekerdijk

Foto van auteur

Zwolle – De politie heeft maandagmiddag 24 augustus een 29-jarige man uit Zwolle aangehouden. De man wordt er van verdacht op zaterdag 8 augustus een vrouw te hebben beroofd.

Een 21-jarige vrouw uit Zwolle fietste zaterdag 8 augustus rond 03.15 uur over de Holtenbroekerdijk. Daar werd ze van haar fiets getrokken en met geweld van haar pinpas beroofd. De politie is meteen een onderzoek gestart. De pinpas bleek, kort na de straatroof, te zijn gebruikt bij meerdere banken. Daarbij was de verdachte te zien op camerabeelden. Zijn foto is meerdere keren getoond tijdens de politiebriefing. Een politieman zag de man maandagmiddag fietsen en heeft hem aangehouden. Hij zit voorlopig vast.

11 gedachten over “Man gepakt voor straatroof Holtenbroekerdijk”

 1. Goede observatie van die agent. Goed werk. Hopelijk doet de rechter ook zijn werk en blijft dat tuig een jaartje of twee verplicht binnen.

 2. Man zit voorlopig vast. Met zo’n slap stelletje rechters in dit land loopt hij vanmiddag alweer rond.

  Minimaal voor een jaar of 2,3 opsluiten in een hok van 2×2 mrt.

 3. Hoe kunnen rechters die straf uitspreken als

  een jaar of 2,3 opsluiten in een hok van 2×2 mrt

  niet voor roof terug is te vinden in het Wetboek van Strafrecht.
  Aanpassing van dit wetboek, moet volgens mij door beide Kamers.
  Daar waar mensen namens ons zitten, neem maar even aan dat je wel gestemd hebt.

  Mag ik je de laatste serie “Kijken in de ziel-van Rechters” van harte aanbevelen. Afgelopen maandag was het laatste deel. Vast op www wel terug te vinden. Zeer interessant om o.a. duidelijk te krijgen dat rechters ook maar gewoon mensen zijn. Aan de serie nam ook een charmante Zwolse vrouw deel. Deze mevrouw Milani (volgens mij) werkt tenminste bij de Zwolse rechtbank. Erg aansprekend allemaal.

Reacties zijn gesloten.