Record voor City League Ultimate Frisbee

Foto van auteur

Zwolle – Frisbeevereniging Bluefingers Ultimate is dinsdag 8 september gestart met de de City League Ultimate Frisbee op sportpark de Marslanden Er werd gerekend op zo’n 50 deelnemers maar er hebben zich 88 mensen ingeschreven. Bijna een verdubbeling ten op zichte van de editie van 2014.

frisbee.jpg 

Ultimate frisbee is de teamsportvariant op het gewoon overgooien van een frisbee. Doel is om de frisbee naar een medespeler te gooien die in het eindvak de frisbee kan vangen. Hierbij mag niet gelopen worden met de frisbee en mag je de schijf maar 10 seconden in je bezit hebben. Er wordt over grote afstanden gegooid en duiken en sprongen gemaakt om de frisbee te kunnen vangen. Een spectaculaire, intensieve en snelle sport. De 10 deelnemende teams zijn op de eerste avond gestart met een training om zo verschillende worpen, regels en tactieken onder de knie te krijgen. De avond werd afgesloten met een oefenwedstrijd op één van de vijf velden om het geleerde in de praktijk te brengen. Het resultaat waren lachende gezichten, vliegende frisbees, pittige duels en mooie punten.

Tijdens de twee volgende toernooirondes op 15 en 22 september gaat het echte toernooi beginnen waarbij de teams onderling strijden om de Blauwvingerbokaal, waarna de avonden afgesloten worden met een hapje en drankje, mede mogelijk gemaakt dankzij verschillende Zwolse sponsors. Wil je Ultimate Frisbee ook eens uitproberen? Een keer meetrainen is vanaf dinsdag 29 september weer mogelijk op sportpark de Marslanden van 19.30 tot 21.30uur. Meer informatie is te vinden op http://bluefingersultimate.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Record voor City League Ultimate Frisbee”

Reacties zijn gesloten.