Zwolse band Juffr. Jannie viert 20 jarig bestaan

Foto van auteur

Zwolle – De Zwolse band Juffr. Jannie bestaat dit jaar 20 jaar. Om dat te vieren geeft de band op 4 november een groot feest met als thema ‘I wanna be famous!’ De band zal binnen dit thema muziek ten gehore brengen, er zullen gastoptredens zijn en het publiek wordt uitgedaagd een nummer met de band mee te zingen.

promofoto_juffr._jannie.jpg 

20 jaar geleden ontstond de band als trio vanuit de vraag van een vriend om muziek te verzorgen op zijn afstudeerfeestje. Bij wijze van grap werd de naam ‘Goeiesmorgens Juffr. Jannie’ genoemd als antwoord op de vraag wat eigenlijk de naam van de band was. Nog geen maand later werd de band onder die naam geboekt voor een optreden in Het Proeflokaal in Zwolle. Er volgden vele optredens op feesten, verjaardagen, bruiloften en festivals. Nog altijd staat het pure muziek maken met veelal akoestische instrumenten en het contact met het publiek, gepaard met de nodige grappen en grollen, centraal.

Iedere vijf jaar houdt de band een lustrumfeest, waarbij het zichzelf trakteert op het realiseren van (muzikale) wensen. Zo kwam de band tijdens het eerste lustrum bij Hedon aan met een verlengde limousine en speelden zij met gastmuzikanten zoals Erwin Nyhoff en Muppet Stuff. Er werd bij het 10-jarig jubileum een eenmalige theatershow opgevoerd in Odeon met als grande finale een samenspel met de Zwolse bigband Allotria. Tijdens het derde lustrum bepaalde het publiek de muziek door vooraf een top tien uit het all time repertoire van de band in te sturen zodat op de avond zelf Juffr. Jannie’s top 40 ten gehore kon worden gebracht.

Nu staat de band aan de vooravond van het vierde lustrum. Inmiddels is er het één en ander veranderd. De naam is ingekort tot Juffr. Jannie. Verder is de band uitgebreid van drie naar vijf leden, er zijn een vaste bassist en toetsenist toegevoegd. De band bestaat uit Thomas Rosdorff op zang en gitaar, Rutger Renden op bas, Maurice de Haan op percussie, Marcel Surendonk op toetsen en Gerwin Beumer op gitaar. Laatstgenoemde heeft na vele jaren trouwe dienst aangegeven te willen stoppen als gitarist van Juffr. Jannie. Hij zal tijdens het jubileumfeest letterlijk zijn gitaar overdragen aan een nieuwe gitarist die op deze avond aan het publiek gepresenteerd zal worden.

Verder zal de band tijdens haar jubileumavond op eigen wijze vorm geven aan het thema ‘I wanna be famous’ waarbij de ondertoon is: 20 jaar bezig en nog steeds niet beroemd. Helden zullen geëerd worden, muzikale anedotes gedeeld worden en ook nu zal het publiek, al dan niet gepast ge- of verkleed, weer een rol spelen bij de invulling van de avond. Zo is er de mogelijkheid om een nummer met de band op het podium mee te spelen om je even het gevoel te geven ‘famous’ te zijn. Op zaterdag 4 november vindt het 20 jarig jubileum plaats in het Parochiehuis in Wijthmen. De avond begint om 20.30 uur en duurt tot 1.00 uur. Kaarten kosten 15 euro, dat is inclusief welkomstdrankje en hapjes. Kaarten zijn te bestellen via juffrjannie@gmail.com

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Zwolse band Juffr. Jannie viert 20 jarig bestaan”

Reacties zijn gesloten.