Openbaar Belang huisvest Delftse TU-studenten Vattenfall Solar Team

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Job Boersma

Zwolle – Iedere 2 jaar werkt het Vattenfall Solar Team aan een nieuwe zonneauto om deel te nemen aan de World Solar Challenge in Australië. Het team bestaat uit 16 studenten van de TU Delft. De productie van de body van de zonneauto gebeurt in Zwolle. Openbaar Belang zorgt ervoor dat de Delftse studenten woonruimte hebben in Zwolle.

‘Het begint met wonen’ is het motto van de woningcorporatie en als dat op orde is kun je je focussen op het ontwikkelen en produceren van de supersnelle zonneauto. Daarom heeft Openbaar Belang deze groep studenten tijdelijke woonruimte aangeboden in deze vrije sector huurwoning in Stadshagen.

Om de zonneauto te kunnen bouwen, verhuizen 5 studenten voor 3 maanden naar Zwolle. De gemeente Zwolle waardeert dit soort initiatieven en daarom heeft directeur Sjoerd Quint samen met wethouder Anker vanmorgen met veel plezier de studenten op hun eerste ochtend in de woning welkom geheten. Het meegebrachte tosti-apparaat met toebehoren viel bij de studenten in goede aarde.

Het Zwolse team zorgt ervoor dat het aerodynamisch ontwerp van de auto ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Dat gebeurt op het Polymer Science park aan de Ceintuurbaan. Inzet is een supersnelle zonneauto waarmee in oktober de race in Australië wordt gewonnen.

De komende week wordt het huis en de werkplek ingericht. De studenten verwachten lange werkdagen te maken en gebruiken hun woning vooral om in te slapen. Maar in het weekend is er tijd om te genieten en Zwolle te ontdekken.