Renovatie Skatepark Park de Weezenlanden

Foto van auteur

Zwolle – Skate-jongeren in Zwolle kunnen binnenkort hun hart ophalen in park De Weezenlanden. Nog dit jaar wordt de bestaande skatevoorziening vernieuwd. Samen met de jongeren heeft gemeente Zwolle nieuwe en uitdagende toestellen uitgezocht. De nieuwe toestellen zijn van beton en daardoor geluidsarmer dan de huidige baan.

De skatebaan in het park De Weezenlanden is een belangrijke ontmoetingsplaats voor jongeren. Skaters uit Zwolle en wijde omgeving maken er zoveel gebruik van dat deze nu aan vernieuwing toe is. Wethouder Erik Dannenberg licht toe waarom de gemeente geld vrijmaakt voor de vervanging: ´De kern van het jeugdbeleid is ´iedere jongere doet mee´. Dat betekent ook dat er voldoende mogelijkheden moeten zijn voor vrijetijdsbesteding. Deze skatebaan vervult daarin een grote behoefte. Bovendien wordt daarmee het bewegen en sporten gestimuleerd. Dat vergroot de ontwikkelingskansen van jongeren en draagt bij aan het welbevinden van jongeren. Als ik jongeren buitelingen zie maken op deze skatebaan, dan zie je dat zij de uitdaging van de sport aangaan, hun grenzen proberen te verleggen, zichzelf en de ander proberen te overtreffen. Ik denk dat dat voor hun persoonlijke ontwikkeling heel goed is.’

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Renovatie Skatepark Park de Weezenlanden”

 1. Volledig eens met Dannenberg in deze situatie. Telkens als ik er op een niet regenachtige dag langsrijd, zie ik een enorme groep mensen druk bezig hun gezonde talenten te ontwikkelen. Ademt een gezellige sfeer uit, die gewoon uitnodigend is om er even naar te kijken. Zie veel mensen dat ook daadwerkelijk doen.
  Overdekt zou ook super ziijn voor die skaters, NL blijft wisselvallig qua weer.

 2. Ik denk dat ‘overdekt’ skaten meteen een bepaalde drempel met zich mee zal nemen. Juist doordat je nu tijdens een wandeling o.i.d er langs komt blijf je even staan kijken, velen zullen niet speciaal naar een hal gaan om te kijken! Verder vind ik het hele park een pluspunt voor de stad. Er wordt veel gebruik van gemaakt en het leeft er!

 3. Haha, Mark, ik begrijp je punt. Toch denk ik dat een skatehal in eerste instantie bedoeld moet zijn om skaters ook in mindere seizoenen hun talenten te laten skaten. Ik bedoel ook niet dat dit skatepark overdekt moet worden, maar dat er wellicht elders in Zwolle een overdekte plek voor ze is. Ik kan me voorstellen dat dit als antikraak initiatief kan dienen. (onder de laad en losruimte van het oude TPG-gebouw bijvoorbeeld. Over het park ben ik het overigens helemaal met je eens (daar moeten ze geen hal neerzetten, zou nogal zonde zijn)!

 4. Park houden zo; is hartstikke populair. Oude TPG-gebouw is nog niet zo gek voor een overdekte baan. Of is dat pand al ergens anders voor bestemd?

 5. Misscien wel een optie er een paar grote afval containers neer te zetten, kunnen ze ook hun afval fatsoenlijk kwijt, nu vaak grote puinhoop aan het eind van de dag.

  Verder gelweldige manier om jeugd te stimuleren

 6. rommel
  ik ben het met ikke eens dat het een rotzooi soms is, er staan containers genoeg maar ze gooien gewoon de rotzooi van zich af en zijn te beroerd om 5 meter naar de containers te lopen ik vind het heel erg jammer het zijn een stel toffe en hulpvaardige jongens die daar skaten want als er een valt komt er altijd wel een van de jongens kijken of het ernstig is

Reacties zijn gesloten.