Stadswacht past op uw huis tijdens vakantie

Foto van auteur

Zwolle – Wanneer u op vakantie gaat, laat u uw huis vaak onbeheerd achter. Een mooie kans voor inbrekers om hun slag te slaan. Iemand die een oogje in het zeil houdt, is dan niet verkeerd. En daar komen de stadswachten om de hoek kijken, letterlijk en figuurlijk.

U kunt bij de Stadswacht Zwolle doorgeven wanneer u op vakantie gaat. Wij nemen dan twee keer in de week een kijkje bij uw huis, om te zien of er geen ‘gekke dingen’ aan de hand zijn. Dit gaat verder dan alleen kijken of er ingebroken is. Ook letten we op openstaande deuren of ramen, eventuele lekkages en andere opvallende zaken.

Noodgeval
Wanneer een noodgeval zich voordoet (bijvoorbeeld bij een inbraak of lekkage), nemen wij contact op met uw ‘sleuteladres’. Dit is het adres waar u een sleutel van uw huis hebt achtergelaten, bijvoorbeeld bij een familielid of vriend. Bij het aanmelden voor deze dienst geeft u ons toestemming om uw woning binnen te treden in het geval van onregelmatigheden. Wij kunnen dan in uw woning om het een en ander voor u op te lossen. Deze service geldt voor heel Zwolle en is kosteloos!

Aanmelden
Wilt u met een gerust gevoel op vakantie, wetende dat iemand op uw huis past? Meld u dan, minstens twee weken voor u op vakantie gaat, aan via het inschrijfformulier op de website van stadswacht Zwolle. U kunt ook contact opnemen met 038-4211791.

Stadswacht Zwolle  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

19 gedachten over “Stadswacht past op uw huis tijdens vakantie”

 1. wordt er nu aktief gezocht naar een ‘nuttige’ functie voor de stadswacht? En naar een methode om het wat suffe imago wat op te poetsen? Misschien kunnen ze dan gelijk ff de kattebak verschonen 😉

 2. Persoonlijk vind ik het een geweldig idee,maken ze deze mensen toch nuttig.
  Voor deze zaken,zijn ze precies geknipt.
  Het is niet zo dat ze anders geen functie hebben,maar om ze nu het gezag te laten uit oefenenen,gaat toch echt te ver.
  Het zijn toch mensen,die normaal niet een andere baan kunnnen bemachtigen.

 3. @klaasjan

  Het zijn toch mensen,die normaal niet een andere baan kunnnen bemachtigen.

  Vreemde zin.. hoe kom je daarbij?? volgens mij moet je weldegelijk diploma’s of trainingen gedaan hebben om daar tussen te komen..

  het is niet de wezo waar jij misschien zit!

  Respect voor die mensen!

 4. @Patrick,het zijn nu ook niet bepaald doktoren of hoogleraren.
  En nee Patrick,ik werk niet bij de wezo.
  Ik zit in een andere branche.

 5. Ik ben blij voor je! gelukkig zijn er ook mensen die geen doktor of hoog geleerd wilt zijn.. en gewoon lekker wat anders wilt doen!

  Daarom SMAKEN VERSCHILLEN maar om stadwachten de grond in te drukken alsof ze anders geen andere baan kunnen krijgen gaat me wat te ver..

  Wat dacht je van ROVA? SCHOONMAKERS? en noem maar op wees blij dat zei wel joun ZOOI opruimen! waarschijnlijk ben je zeker een kantoorpikkie met een hoogfunctie en alles wat onder jou zit zijn losers?

  In mijn gezicht ben jij hier de loser! Bah walg van dat soort mensen!!!!

 6. @PATRICK ,FOEI JIJ.
  Dis is een gezag hebbend forum,zo gaan wij niet elkaar om hier.
  Als u mening, is dat het er geen sociaal zwakkere tussen loopt bij de stadswacht.
  Dat mag u vinden,dit is Nederland(free minded) weetjewel.
  Dus ga nu alsjeblieft niet zo doen,kom op zeg.
  THE SUITS STRIKE BACK.
  En wat doet u voor de kost ,als ik vragen mag.

 7. @Patrick,het zijn nu ook niet bepaald doktoren of hoogleraren.

  Dat betreft de meeste mensen in Nederland die aan het werk zijn.

 8. feiten
  Je zou eens moeten lezen welke taken de Stadswacht door het jaar heen moet uitvoeren volgens het contract dat De Stadswacht heeft met de gemeente. De Stadswacht is ook een re-integratiebedrijf. Onder leiding van ervaren stadswachten (daar is een opleiding voor en ook een diploma) worden mensen opgeleid voor een reguliere baan. Er zijn de afgelopen jaren heel wat stadswachters doorgeschoven naar zo’n reguliere baan.
  Dit zijn gewoon de feiten en dan mag iedereen zelf oordelen.

 9. Pffff
  Wanneer kom je in aanmerking voor een baan als stadswacht?

  Je moet werkloos zijn

  Er zijn geen leeftijdseisen. De leeftijd van de stadswacht ligt in een marge van ongeveer 18 tot 55
  jaren.

  Je moet de Nederlandse taal redelijk beheersen

  Je mag geen strafrechterlijk verleden hebben

  Hoe kun je stadswachten worden?

  Als je geïnteresseerd bent in een baan als stadswacht dan kun je contact opnemen met de SoZaWe (sociale dient) van de gemeente waar je woont. Zij kunnen meer vertellen over de inhoud van de functie, de aanstellingseisen, de opleiding en het salaris.

 10. ervaren stadswachten (daar is een opleiding voor en ook een diploma)

  Kan je tegenwoordig al ervaren worden door een opleiding te doen, John? ;D

  Misschien zit het grootste ‘probleem’ mbt het gezag van stadswachten wel in het feit dat weinig mensen weten wat de bevoegdheden van deze mensen zijn. Het uniform en de naam wekken een bepaalde suggestie, terwijl ook veel burgers het gevoel hebben dat ‘stadswachten toch niks mogen’. Naar mijn idee wringt het daar. Ik zal je eerlijk zeggen dat het op mij ook vaak over komt als ‘net niet’, waarbij ik ook moet zeggen dat ik inderdaad niet weet wat hun bevoegdheden nu zijn. Dat neemt niet weg dat ik denk dat het inzetten van stadswachten zowel voor de stad Zwolle als voor de personen in kwestie voordelen kan opleveren.

Reacties zijn gesloten.