Kijkje achter de schermen van privé-detective

Foto van auteur

Zwolle – In het kader van de Maand van het Spannende Boek is Sander van Betten donderdag 19 juni te gast in Bibliotheek Zwolle-Zuid. Deze Zwolse privé-detective en schrijver van het boek “Privé detective: columns uit de praktijk” verzorgt op uitnodiging van Bibliotheek Zwolle een lezing over zijn dagelijkse ‘speurwerk’.

“Op een dag meldt een zekere Jan zich op het recherchebureau van Sander van Betten. Jan, een nette man van een jaar of vijftig, vertelt dat hij enige tijd heeft samengewoond met een vriendin. Zij is met de noorderzon vertrokken, terwijl hij een aanzienlijk geldbedrag van haar tegoed heeft. Jan geeft de privé detective opdracht deze ex-vriendin op te sporen, zodat hij zijn geld kan opeisen.” Dit is het begin van een van de korte verhalen uit de praktijk van Recherchebureau K-2 van Sander van Betten. De columns zijn allemaal waargebeurd en geven een goed beeld van de dagelijkse praktijk van een privé-detective in Nederland.

 

De werkzaamheden daarvan zijn breed: van samenwoningsonderzoeken in verband met alimentatie tot verduistering en fraude bij bedrijven. Van Betten maakt rapportages van zijn bevindingen en plaatst indien nodig camera’s.

Sander van Betten is in 1961 in Den Haag geboren. Het grootste deel van zijn leven was hij woonachtig in Zwolle, alwaar hij ook nu woont. Sander werkt als privé-detective voor zijn eigen bureau, K-2 Recherchebureau. Columns schrijven doet hij sinds 2002. Sander van Betten verricht incidenteel ook werkzaamheden voor anderen. Zo werkte hij o.a. voor de bekendste misdaadverslaggever van Nederland, Peter R. de Vries.

Op donderdagavond 19 juni gunt privé-detective Sander van Betten belangstellenden een kijkje achter de schermen van Recherchebureau K-2. De lezing start om 20.00 uur in Bibliotheek Zwolle-Zuid en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om een boek door de schrijver te laten signeren. De entree is 6,50 en 5,00 (bibliotheekleden). Entreekaarten zijn (telefonisch) te reserveren bij Bibliotheek Zwolle-Zuid (Van der Capellenstraat 95, 038 – 4602819).

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Kijkje achter de schermen van privé-detective”

 1. beeld van Goch
  Beste Sander,

  Met belangstelling het artikel in de Volkskrant gelezen over je succes; Proficiat.
  Ik weet zeker dat Han dit graag zou willen weten; hij zou zeer trots op je zijn.

  Groet en tot ziens,

  Guus.

Reacties zijn gesloten.