Museum Plus Bus doet ook Zwolle aan

Foto van auteur

Zwolle – De Culturele Bagage, de mobiele presentatie van zeven grote Nederlandse musea, reist in 2008 door heel Nederland. Deze expositie is alleen te zien in regio’s waar de Museum Plus Bus rijdt. In Zwolle is dat in de periode van 1 tot en met 15 augustus.

Deze bijzonder vormgegeven presentatie bereidt de geïnteresseerde bezoeker voor op een bezoek aan één van de zeven musea. Belangstellenden kunnen voorafgaand aan een museumbezoek een museumfilm bekijken of voor tekst en uitleg vragen stellen aan een medewerker van de Culturele Bagage. Deelnemende musea zijn het Rijksmuseum Amsterdam, de Hermitage Amsterdam, het Van Gogh Museum, het Cobra Museum voor Moderne Kunst, het Joods Historisch Museum, het Kröller-Müller Museum en het Mauritshuis.

De Culturele Bagage maakt onderdeel uit van de Museum Plus Bus. De Museum Plus Bus biedt in 2008 dagexcursies naar de zeven deelnemende musea aan voor senioren die op eigen gelegenheid de tocht naar het museum niet meer kunnen of willen ondernemen. Deze dagexcursies worden, dankzij steun van de BankGiro Loterij, gratis aan de deelnemers aangeboden.

Verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties en andere ouderenorganisaties konden zich aanmelden voor groepsgewijze deelname aan de Museum Plus Bus. Door veel belangstelling zijn alle ritten reeds volgeboekt. Meer informatie over de Culturele Bagage en de Museum Plus Bus is te vinden op www.museumplusbus.nl.
De expositie Culturele Bagage is van 1 tot en met 15 augustus gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80).

1 gedachte over “Museum Plus Bus doet ook Zwolle aan”

  1. mmmmmmm, we blijven maar lastig gevallen worden met uitgekauwde meuk!!! ik zou wel eens wat willen weten over de historie en achtergrond van marokkaanse berbers. keer iets anders

Reacties zijn gesloten.