Het weer: Overdag droog en veel zachter, in de avond regen

Foto van auteur

IJssel
Foto: Geertjan Kuper

Zwolle – Dinsdag is de temperatuur ’s morgens ongeveer 5 graden in de plus. In de middag gaan we in de lift naar zo’n 9 graden. Dat is ruim boven het gemiddelde voor deze tijd van het jaar. IJs dooit weg en ook sneeuw verdwijnt rap. Grote sneeuwhopen bieden nog een paar dagen weerstand.

In de vroege ochtend trekt een warmtefront over de stad waaruit wat lichte regen valt. Dat is rond acht uur voorbij. Onder een witgrijs wolkendek waar de zon moeilijk doorheen prikt, is het een groot deel van de dag droog. Tot het begin van de avond, wanneer een volgend front zich aandient. Het gaat tot middernacht ongeveer 2 millimeter water in de Zwolse regenmeters deponeren. De wind heeft de zuidwesthoek opgezocht, waarvandaan met kracht 3 tot 4 door de stad geblazen wordt, een matige wind.

In de nacht van dinsdag op woensdag is een enkel buitje mogelijk, de meeste tijd is het droog. De temperatuur in de nacht is ongeveer 6 graden. Woensdag overdag wordt het in de middag 10 graden. Niet doordat de zon schijnt, want die heeft het nakijken achter een vrijwel gesloten wolkendek. De temperatuur gaat omhoog doordat de aangevoerde lucht zo zacht is.

Donderdag is 10 tot 12 graden mogelijk. In de middag trekt een wolkenzone met regen over de stad.

Vrijdag wordt het kwik waarschijnlijk onder de 10 graden gehouden. Maar in het weekend gaat het verder omhoog. Temperaturen van maar liefst 16 graden, bij vrij zonnig weer en een zuidenwind. Dat voelt als volop lente. In de volgende weerberichten op Weblog Zwolle houden we scherp in de gaten of de weermodellen dit lentescenario volhouden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)