Zwolse partijen willen nieuw skatepark

Foto van auteur

Foto: Pixabay

Zwolle – Het skatepark in het Wezenlandenpark is aan vervanging toe vindt de Zwolse gemeenteraad. Zowel qua ontwerp als materiaal voldoet het complex niet meer aan de huidige eisen.

Niet alleen dit park maar ook andere skatevoorzieningen in de stad zijn zelfs zodanig verouderd dat ze een gevaar vormen voor de gebruikers. Daarom vindt de raad dat de gemeente de skatelocaties moet vernieuwen of renoveren.

ChristenUnie woordvoerder Jolien Elshof-Rook: “Het past ook helemaal in de lijn van het stadsbestuur om buitensport en beweging te stimuleren. Skaten is ook nog eens een laagdrempelige sport voor jeugd uit alle lagen van de samenleving. Dat is voor de ChristenUnie een belangrijke reden om samen met andere partijen deze motie in te dienen.”

Skaten is razend populair. Het aantal boarders, inline skaters en stuntsteppers groeit overal en ook in Zwolle. Maar de voorzieningen in onze stad laten te wensen over. Daarom trok een grote groep skaters aan de bel bij de Zwolse politici. Zij zien ondertussen wat er in andere steden de afgelopen jaren is gerealiseerd aan mooie skatepark projecten. Een stad met de omvang van Zwolle kan niet achterblijven.

De raadsleden adviseren ook die modernere skateparken in andere plaatsen te gebruiken als voorbeeld. Heel belangrijk is ook de wensen van de gebruikers mee te nemen in het ontwerp. De gemeente kan voor de financiering deels een beroep doen op het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.