Het weer in het weekend: Zaterdag zomers warm, zondag buiig en koeler

Foto van auteur

Vreugderijkerwaard
Foto: Arjan van der Scheer

Zwolle – Zaterdagochtend in alle vroegte is er kans op mistbanken in de regio Zwolle. Rond 8 uur ‘s morgens is dat alweer opgetrokken. Wel kan er nog wat laaghangende bewolking over de stad drijven, maar ook dat wordt spoedig opgeruimd.

Opgeruimd door de zon, want die werpt haar stralen breeduit over Zwolle. De temperatuur stijgt naar een zomers niveau van 25 graden, misschien nog iets warmer midden in de stad. Er staat weinig wind. Stapelwolken ontstaan, voor de rest showt de hemel veel blauw. In de middag komen er van het zuidwesten uit meer wolken opzetten, waaruit tot de avond waarschijnlijk geen regen valt. In de avond moet je wel rekening gaan houden met een bui, waarin misschien onweer voorkomt.

In de zuidelijke helft van het land is de kans op zwaar gedonder trouwens een stuk groter. In de nacht van zaterdag op zondag kan nog steeds een regenbui overtrekken. Het wordt niet koud ‘s nachts, een minimumtemperatuur rond 16 graden. Zondagochtend vroeg is het nevelig of mistig.

Zondag wordt Zwolle met behoorlijk wat bewolking opgescheept. Die hoort bij een front dat vanuit het zuidwesten overtrekt. Het is twijfelachtig of de zon zich door alle wolken heen weet te worstelen. Het front brengt koelere lucht hierheen. De middagtemperatuur komt lager uit dan op zaterdag: ongeveer 22 graden. Buien zijn zondag in aantocht, ’s morgens arriveert er misschien al eentje.

Energiekere types met onweer en mogelijk veel regen worden zondag vanaf het middaguur boven onze omgeving verwacht. Buiten de buien om staat er weinig wind uit zuidelijke richtingen. Tijdens een bui kan de wind korte tijd uit zijn dak gaan. Ook in de avond verschijnt mogelijk een bui boven Zwolle, in de nacht naar maandag verdwijnen ze.

De nieuwe week lijkt tamelijk wisselvallig en een tikje koel te worden. Een lagedrukgebied bij Engeland stuurt af en toe regen naar ons toe. Zon is er tussen de wolken door ook. De middagtemperatuur is ongeveer 22 graden. Dinsdag blaast er een stevige wind uit het zuidwesten door Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)