Het weer: Opklaringen en wind, later kans op een pechbuitje

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag staat er een stevige zuidwestenwind. Winters koud kun je het echter niet noemen. ‘s Morgens om acht uur heeft Zwolle meteen al een graad of 9 op thermometer staan. In de middag is dat 10 à 11 graden.

Laten we niet vergeten dat we leven in de maand januari, wanneer het overdag evengoed zou kunnen vriezen. Aanvoer van wolken is er, maar er valt het grootste deel van de dag geen regen uit. Bovendien maken ze ruimte voor opklaringen, misschien wel glorieus brede opklaringen waar je wat aan hebt. Met zon boven Zwolle en een blauwe hemel. In de middag is de kans daarop het grootst. Later in de middag en in het begin van de avond is er een kleine kans op een pechbuitje.

De zuidwestenwind overdag is behoorlijk fors: kracht 4 tot 5. In de avond en nacht neemt hij gestaag af, terwijl de bewolking toeneemt. Er komt een storing aan.

Dinsdag koerst die storing van Zuid-Engeland naar België. Zwolle merkt hier ook wat van. Veel bewolking en kans op regen, de hele dag. In het volgende weerbericht bekijken we hoeveel regen dat wordt. Mogelijk krijgt het zuiden van Nederland het meeste hemelwater over zich heen. De wind neemt verder af: zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen. De temperatuur daalt: van 7 graden ‘s morgens naar 5 graden in het begin van de avond.

Woensdag tot en met vrijdag is het wisselvallig. Elk dag is er kans op nattigheid. Later in de week zouden er tevens enkele vlokken natte sneeuw kunnen vallen. Aan wind is er geen gebrek vanuit richtingen rond west. De temperatuur overdag belandt op een gemiddeld niveau voor begin januari: rond 5 graden.