Het weer: kleine kans op onweer

Foto van auteur

Zwolle – De dag begint prima, maar vanmiddag volgen er stevige onweersbuien. Vooral in het het zuiden en westen van het land kunnen ze flink uitpakken en lokaal veel water achterlaten. Het wordt 22-26 graden.

04-07-2009_weerfoto.jpg

Zondag begint de dag met zon, maar vanuit het zuidwesten neemt de kans op een bui snel toe. De buien lijken zich vooral te concentreren op het zuiden en westen van het land en nemen in de middag in hevigheid toe. Onweer behoort tot de mogelijkheden en lokaal kan ook weer veel water vallen. Er staat weinig wind, maar bij de buien kan de wind vlagerig zijn. De temperatuur loopt in het oosten en noorden op naar 25-26 graden. In het zuidwesten, waar de buien rond het middaguur al losbarsten komt het kwik niet verder dan een graad of 23.

Ook morgen staan er enkele buien op het programma, mogelijk met een klap onweer. De temperatuur moet wat inleveren en komt uit op 20-23 graden.

Dinsdag t/m donderdag blijft het weerbeeld sterk wisselvallig en weet het kwik overdag amper 20 graden te halen. De wind waait uit westelijke richtingen en blaast af en toe stevig door. Tegen het volgende weekend lijkt het weerbeeld iets te verbeteren en ook de temperatuur iets op te krabbelen.

3 gedachten over “Het weer: kleine kans op onweer”

  1. Vanavond en komende nacht overheerst de bewolking en is er met name in het binnenland kans op een flinke onweersbui. Hierbij kan er in korte tijd veel neerslag vallen. Door de wolkenvelden koelt het maar langzaam af en blijft het kwik rond de 15 graden steken.

  2. Mmm, tja ik vond de titel al wat vreemd om op dit tijdstip nog te zien 😛
    Wat betreft de hevige neerslag in korte tijd: dat kan mijn rug alleen maar beamen… en dan heb ik alleen nog maar mijn dochter in de auto en uit de auto gehaald in de regen 😉
    Wel heerlijk trouwens hoor die buien! Kom maar kom maar kom maar 😉
    Jammer dat het dan niet veel afkoelt, maar het begin is er en komende week wordt het ook wat minder mooi dan afgelopen week, begreep ik van andere (?) weermensen? Als we daarna weer zon krijgen, vind ik dat prima 😀

Reacties zijn gesloten.