Aanhouding na vondst zes kilo gedroogde cannabis

Foto van auteur

Zwolle – De politie heeft woensdagmiddag 8 juli een 38-jarige Zwollenaar aangehouden bij zijn woning in de Gombertstraat. In de woning troffen politiemensen in totaal ruim zes kilo gedroogde cannabis aan. De straatwaarde van de cannabis wordt geschat op ruim € 60.000,-.

Een fraude-inspecteur van een energiemaatschappij meldde zich woensdag bij de politie nadat hij bij de betreffende woning een heel sterke henneplucht rook. Nadat agenten dit hadden gecontroleerd zijn zij binnengetreden en is de woning onder leiding van een rechter-commissaris en Officier van Justitie doorzocht. In de woning vonden politiemensen op verschillende plekken cannabis. Vermoedelijk werd de cannabis gedroogd om (een) coffeeshop(s) te bevoorraden. Onderzoek moet uitwijzen of dit vermoeden terecht is. De cannabis is in beslag genomen en wordt vernietigd. Rechercheurs van het politieteam Zwolle-Noord onderzoeken de zaak.

17 gedachten over “Aanhouding na vondst zes kilo gedroogde cannabis”

 1. @ dick als het voor een coffeeshop was zoals hier boven wordt aangegeven hadden ze best een oogje dicht mogen knijpen. anders is het gedoogbeleid helemaal naar de knoppen. moet wel super kwaliteit zijn als de straat waarde 60000 is voor 6 kilo

 2. @ Pleferink: Dan zijn de grenzen toch zoek als ze een oogje dicht hadden mogen knijpen? Wat moeten ze met 12 kg voor de shop? Ze zijn ook druk bezig dat gedoogbeleid anders in te kleden begreep ik. Zoals je weet denkt het CDA heel anders over gedogen als….da’s wel weer mooi…..Gerd Leers van Maastricht. Begreep toen dat de burgemeesters aardig unaniem waren in hun plannen.

  Tot andere plannen zijn gerealiseerd moet je natuurlijk de wet naleven. Drugs is drugs. Of moeten ze eerst vragen: “is dit voor een coffeeshop?”

 3. @Dick, nee maar ik hoor alleen maar sterke verhalen over een kilootje wiet hier of een paar plantjes daar.
  Vaak mensen die het hoofd boven water proberen te houden dmv een handeltje en niet zozeer echte lees witteboordcriminelen die al sjoemelend en graaiend hun ding doen ten koste van de gemeenschap.
  Dus dan wordt ik wel eens moe van al die “Cops” achtige berichtgeving.

 4. @ Zwolleeder: Begrijp nu pas wat je bedoelt. Maar die kleine overtreders (zo klein is 6 kg niet lijkt me, maar goed) gaan natuurlijk willens en wetens de fout in. Ze weten wat ze verkeerd doen en welke straf daarop staat. Tja, dan moet je dat ook accepteren.

  De grote vissen kunnen ze heel vaak niet pakken, dat is walgelijk ja!

 5. Politie berichten …
  Is het geen goed idee om alle politieberichten in een speciaal draadje te plaatsen, zoals het algemene log ook een vergaarbak is van allerlei ideeen.
  Om nou elke keer de hele homepage vol te plempen met al die kleine dingetjes …
  Ik begrijp dat ze aan nieuwsverspreiding (*spam) doen, maar kan dat ???

  ==========

  Je punt nemen we mee in onze volgende vergadering. Wel is het zo, dat bepaalde (opsporings-) berichten een extra vermelding / discussie behoeven.

 6. Er zijn mensen die te lui zijn om te werken en een uitkering hebben. Daarnaast telen ze plantjes, om hun zakken te vullen. Deze mensen profiteren van de maatschappij, want voor de uitkering die ze ontvangen draag ik ook een steentje mee. Dus het zijn profiteurs.

 7. Wat een gezeur weer zeg. Je mag het wel kopen en verkopen maar alleen in kleine hoeveelheden. Grotere hoeveelheden mag je niet hebben maar maakt het onwerkzaam voor de shop houders.
  De enige juiste oplossing is gewoon Wiet en Hash legaliseren. Ten 1ste wint de overheid deze strijd NOOIT. Mensen gebruiken dit namelijk al duizenden jaren en zijn zeer vindingrijk in het regelen van dit genotsmiddel. Ten 2e is de hele strijd natuurlijk een hele grote geld verslindende toestand die ook nog eens veel tijd van de agenten bij echt belangrijke zaken weg neemt! Sowieso belachelijk dat de overheid voor mij bepaald wat ik wel en niet mag gebruiken. En Nee, die zinloze discussie over alcohol wel en wiet niet ga ik niet weer aan! ten 3e is nu toch echt wel aangetoond dat landen met het meest strenge beleid (alles verbieden) relatief de meeste problemen hebben.
  ten 4e is het helaas zo dat een enkele onruststoker cq doorgedraaide rand figuur breed uitgemeten word in de media en de honderdduizenden andere (en zeker niet alleen jongeren!!) gelegenheid gebruikers uit alle lagen van de bevolking daarmee over 1 kam geschoren worden.
  ten 5e is (medicinale-)Wiet voor veel doeleinden een veel beter werkend en gezonder middel dan een hoop pillen die voorgeschreven worden of gekocht kunnen worden bij de apotheek tegen woekerprijzen.
  ten 6e heeft NL een absolute voorbeeld functie die in veel landen inmiddels op kleine schaal word toegepast.
  en last but not least:
  Een tevreden roker is geen onruststoker!!8)

 8. @Zwollenaar, wat jij daar zegt is de keiharde waarheid.
  Helaas leven we in een land dat volgens de opvattingen van bepaalde politieke stomingen geheel dient te worden vertrut alvorens we in de ogen van deze lieden een volmaakt Europees schoothondje zijn verworden.
  De Duitsers hadden er 70 jaar geleden al een term voor: gleichschaltung !

  Dan maar liever een klein koppig Nederland.

Reacties zijn gesloten.