Het weer: stapelwolken

Foto van auteur

Zwolle – Maandag begint de dag in een groot deel van het land met hoge bewolking. In het oosten van het land is ook wat mist mogelijk. In de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken, maar het blijft droog. De temperatuur ligt tussen 19 graden in het noordelijk kustgebied en plaatselijk 24 graden in het binnenland. De westenwind is meest matig van kracht boven land en vrij krachtig boven de Waddenzee en het IJsselmeer.

16-08-2009_weerfoto.jpg

Dinsdag bouwt een hogedrukgebied zich boven ons land op. In de vroege ochtend is het in het binnenland mistig. Al snel breekt de zon door en lost de mist op. De rest van de dag verloopt overwegend zonnig. De bewolking neemt ook af ten opzichte van maandag. De wind is variabel van richting en zwak van kracht. Met 20 tot 26 graden warmt het ook al weer wat op. Woensdag ligt de kern van het hogedrukgebied iets ten oosten van ons land. De dag verloopt meest zonnig en ’s middags komen er in het binnenland weer stapelwolken tot ontwikkeling. Het blijft droog en de temperaturen bereiken waarden tussen 23 graden op het Wad en 29 graden in de Achterhoek en Limburg.

Donderdag is het met 23 tot 31 graden zomers tot tropisch warm. Plaatselijk kan het in het oosten de 32 graden zelfs gehaald worden. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken. In de nacht trekken er flinke buien over die de hitte zullen verdrijven.

Vrijdag is het overdag een vrij zonnige dag, maar de temperatuur ligt in het binnenland ongeveer 10 graden lager dan op donderdag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Het weer: stapelwolken”

 1. 😀 Keess, moet eerlijk zeggen dat ik de tekst niet eens gelezen had. Hoeveel weerpraatjes krijgen we elke dag wel niet om de oren gesmeten. Huup Stapel, als ie net zo tekeer ging als in Amsterdamned mag Harry blij zijn dat ie droog kon uitstappen. Tot en met vrijdag dus zonnige tot tropische platen….ben benieuwd!

 2. DICK
  Ik ben benieuwd wat Harry voor de lens krijgt als het idd later deze week echt tropisch wordt!!

  Blij dat die Zomeravond potjes binnenkort weer afgelopen zijn! Maar eerst nog even door die bekerwedstrijden heen worstelen, voor het echte werk begint!

 3. ADMIN

  Dan dienen we een rubriek “En dit was het weer gisteren ….” in het leven te roepen.

  Nee!! Weblog Zwolle (Internet) brengt nieuws uit Zwolle snel bij u thuis*

  * Muv de weerfoto’s

 4. @ Keess: Gelukkig heeft ie aardig wat fantasie, anders zou je hem bijna een aantal voorzetjes op maat willen geven. Vind ik ook, die vriendschappelijke-/zomeravond-/bekerwedstrijdjes zijn surrogaat. Leuk voor de trainert om te weten hoe zijn ploeg er voor staat, maar voetbal is niet leuk als er nixxx op het spel staat. Nog ff en we trappen weer af.

 5. DICK

  Victoria Setubal – Victoria Guimaraes volg ik live op internet. Hoewel dit een competitiewedstrijd is zal Vrouwe Victoria een van beide ploegen moeten helpen aan een doelpunt. Dat breekt de wedstrijd open …

  Pfff ZOMERAVONDVOETBAL

 6. Goed dat er ook nog een vrouw bij die pot betrokken is, in een niet onbelangrijke rol. 22 kerels op 1 veld afhankelijk van 1 vrouw. ‘T kan verkeren.

Reacties zijn gesloten.