Verdiende eerste zege van FC Zwolle

|   Laatste wijziging

Zwolle – In tegenstelling tot vorige week, zal de supporterschare van FC Zwolle vannacht waarschijnlijk een goede nachtrust kennen. Aan hun cluppie kan het nu in ieder geval niet liggen.

In het mooie schilderachtige palingdorp Volendam, aan de rand van het IJsselmeer, heeft FC Zwolle vanavond de eerste drie punten van het seizoen, in een, over het geheel genomen, redelijke wedstrijd, binnengehaald. De zwakke Volendamse ploeg van trainer Edward Sturing had in de eerste helft weinig in te brengen, waardoor FC Zwolle simpel overeind bleef. Na een aantal redelijke kansen voor FC Zwolle in de eerste helft, waarvan Danny Schreurs de grootste kreeg, maar niet benutte, gingen beide ploegen met een brilstand, 0-0 de kleedkamers in. Trainer Sturing was absoluut niet tevreden over zijn ploeg en liet dit ook duidelijk merken in zijn wisselgedrag. In de 58e minuut moesten twee spelers op zijn gezag het veld verlaten. Hij had er meer kunnen wisselen, want het liep niet in zijn ploeg. Dat de Volendamsupporters dat ook zagen, werd duidelijk door de eerste witte zakdoeken die verschenen.

Nadat de ploegen in de eerste helft niet echt voor elkaar onderdeden, werd FC Zwolle daarentegen in de tweede helft sterker. Het middenveld kreeg meer vat op de wedstrijd en veroverde vaker de bal door meer strijd te leveren dan de gastheer. Nadat Erik Bakker in de 72e minuut een grote kans miste en Eric Botteghin op de paal kopte, was het in de 78e minuut wel raak. Eldridge Rojer werd door Schilders in het 16-meter gebied van de sokken gelopen, hetgeen resulteerde in het resoluut wijzen van de scheidsrechter naar de penaltystip. De vaste penaltyspecialist, Albert van der Haar, stuurde keeper Zwarthoed de verkeerde kant op waardoor de FC Zwolle aanhang kon juichen voor een 0-1 voorsprong. Vanaf dat moment ging het allemaal vrij snel. In de 80e minuut was het Eldridge Rojer, bij FC Zwolle de man van de wedstrijd, die bij een uitrap van Diederik Boer en een verlenging van Albert van der Haar voor keeper Zwarthoed verscheen en de bal in de lange hoek deponeerde, 0-2. In de 82e minuut werd er door duwen van de tegenstander een doelpunt van Eric Botteghin afgekeurd, dat was echter voor de FC geen probleem. Het was namelijk Niek Vossebelt die een minuut later de verdiende 0-3-stand wel op het scorebord kreeg geprojecteerd. Nadat Jan Everse, Eldridge Rojer een publiekswissel gunde, werd de wedstrijd zonder extra minuten uitgespeeld. Over de gehele wedstrijd genomen een terechte overwinning voor de Zwollenaren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “Verdiende eerste zege van FC Zwolle”

  1. nou ik ben om 8 uur gaan kijken maar om kwart over 8 vielen mij de luiken dicht wat een bedroevend niveau , het enigste positieve is dat ze winnen.

  2. John en Rene, wat zijn jullie een stelletje negatievelingen, zeker nog nooit een stadion van binnen gezien!~Horen zeker bij de wel overbekende Zwolse kliek.

  3. Vrees dat “na-aapprijs, met een originaliteitsspottende oorkonde” binnenkort wel snel in NL zal worden uitgereikt. Al jaren weten ze in de NL-stadions “You’ll never walk alone” slecht te imiteren. Gerry zou zich omdraaien in zijn graf, ooit was het exclusief van Liverpool.

    Maar dit slaat toch alles he, waarschijnlijk ook nog als humor bedoeld. Niveautje Benny Hill & Rudi Carell vermoed ik: de witte zakdoekje…..vorige week al bij de FC, nu in palingdurp. Ach gut….gelukkig hangt er in een vol Camp Nou écht nog een paar seconden stilte als de zakdoekjes tevoorschijn komen. Daar doen ze het ook vele malen slimmer….daar betekent het écht wat. Hier zet ik het weg onder “nep-humor door kudde”.

  4. Altijd al alle respect voor Marc Overmars gehad. Goed werk bij Ajax verricht. Donders mooie carierre gehad. Vriendelijke vent. Zakelijk zeer sterk bezig. Had misschien na dat afscheid van Jaap S., waar ie weer bloedsnel leek, niet meer moeten gaan voetballen. Wel super dat hij het toch probeerde en zulke dingen weet je pas achteraf.
    Ben benieuwd of die andere ex-egel bij SVI-1 ook een goede trainer blijkt te zijn. Hij heeft in elk geval wel humor. Niet onbelangrijk in het leven.

    Nu gaat ie (net als Jaap) voor de club van zijn hart….respect dus.

    Maar wat wou je nu precies zeggen joop?

  5. sjaak ik heb het over al die boeroepers die je elke keer lopen te zeicen als Zwolle weer eens verloren heeft. En nu ze eens winnen hoor je ze niet meer.

Reacties zijn gesloten.