Het weer: neerslag

Zwolle – Maandag begint de dag nog droog en zwaar bewolkt, maar in de loop van de ochtend trekt er opnieuw een gebied met neerslag over. In het oosten kan nog wat sneeuw vallen, maar in de rest van het land is de neerslag in de vorm van regen. Er kan in totaal ongeveer 10-15 mm vallen. Het is vrij zacht met temperaturen tussen 4 en 7 graden.

21-02-2010_weerfoto__aa-landen_.jpg
Zicht op de Aa-landen

Dinsdag wordt ook een wisselvallige dag. De grens van koude lucht in het noorden en relatief warme licht in het zuiden ligt boven Nederland. Het is daardoor zwaar bewolkt en er valt van tijd tot tijd lichte regen. In de loop van de middag kan het in het zuiden wat droger worden. Er zijn grote temperatuursverschillen in het land het kwik komt uit rond 3 graden in het noorden en in het zuiden kan mogelijk 10 graden gehaald worden.

Woensdag is er opnieuw weinig kans op zon. Het is de hele dag bewolkt en regenachtig. In totaal zal er tussen 5 en 10 mm neerslag vallen. De temperatuur komt iets boven normaal uit rond 9 graden. Normaal is het in De Bilt op 24 februari ongeveer 7 graden.

Donderdag veranderd er weinig aan het weerbeeld. Het blijft regenachtig en vrij zacht.

Vrijdag lijkt er een storm onze richting op te komen. De verwachting op deze termijn is nog erg onzeker, maar in de loop van de week zal deze onzekerheid minder worden.

Voorlopig lijkt het wisselvallige weer aan te houden, elke dag is er kans op neerslag. Ook de temperaturen blijven ver boven het vriespunt overdag en ’s nachts komt het kwik rond het vriespunt uit.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Het weer: neerslag”

Reacties zijn gesloten.