Politie zoekt vrijwilligers

Regio – Niet alleen agenten en rechercheurs zetten alles op alles om daders te pakken en slachtoffers bij te staan. Ook buschauffeurs, leraren en makelaars doen dat als politievrijwilliger. Als vrijwilliger heeft u een sleutelrol bij de zichtbaarheid van de politie en bent u het aanspreekpunt voor de mensen op straat.

Tijdens surveillances en bij evenementen houd u toezicht samen met beroepscollega’s. U weet hoe u moet handelen bij calamiteiten en welke collega’s, specialisten of instanties er nodig zijn. Interesse? Politie IJsselland is op zoek naar tien politievrijwilligers. Daarom organiseren zij dinsdagavond 12 april een informatiebijeenkomst om 19.30 uur op het politiebureau in Zwolle, Koggelaan 8. Belangstellenden kunnen via de site www.kombijdepolitie.nl  solliciteren. Vervolgens ontvangen zij een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst.

Zij zijn op zoek naar mensen die stevig in hun schoenen staan en goed met mensen om kunnen gaan. In stressvolle situaties moet u rustig blijven en mensen om u heen kunnen kalmeren. U wordt niet zomaar als politievrijwilliger ingezet. Als u wordt aangenomen dan volgt u eerst een opleiding in de avonduren. De voorkeur gaat uit naar mensen die in de regio wonen. Als u interesse heeft, dan kunt u solliciteren. U gaat daarvoor naar de site www.kombijdepolitie.nl . Daar kiest u bij ‘zoek een vacature’ voor de regio IJsselland. U kunt hier ook meer informatie vinden over de functie van politievrijwilliger. De selectiegesprekken vinden plaats op 26, 27 en 28 april.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Politie zoekt vrijwilligers”

  1. En WEER een instelling die flink moet bezuinigen en dus betaalde banen wegbezuinigd en er vrijwilligers voor in de plaats gaat neerzetten! Resultaat: Weer meer mensen in de WW, weer MEER mensen die met zn allen moeten vissen op het weinige aan vacatures wat er overblijft!!!!!!!!!!

  2. Oww, wat werden de stadswachten afgezeken….maar was dat principe wel zo slecht? Ook voor de eigenwaarde van de stadswachten (een betaalde baan)?

  3. Voor iedere vrijwilliger bij de politie (= ambtenaar) blijft er een werkzoekende thuis zitten, of moet in een ander discipline een baan vinden en gaat dus in een andere vijver vissen. Hoe meer mensen steeds meer gedwongen worden in andere vijvers te gaan vissen, hoe minder vis er over blijft!

  4. Voor al die lui die hier altijd te politie zitten af te zeiken, de kans om nu eens zelf mee te maken wat politiewerk inhoudt. Ik zou zeggen, doen!

  5. Ik zou zeggen, laat ze maar wat harder lopen!! Ik heb er geen behoefte aan om als voetveeg te fungeren voor de politie en ik vraag mij ook af waarom er niet wat tegenover staat? t mag weer niets kosten, terwijl de kranten bol staan van finanieel bonussen in de ambtenaren top. mij niet gezien!!

Reacties zijn gesloten.